Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PINS opent voorregistratie .INFO en .BIZ

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

PINS opent voor-registratie .INFO en .BIZ

PINS (hosting en domeinregistratie) is 9 mei 2001 van start gegaan met de voor-registratie van .INFO en .BIZ domeinen. PINS speelt in op de mogelijkheid om nog dit jaar in het bezit te komen van een .INFO of .BIZ domein.

De registratie van domeinnamen heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Momenteel zijn ruim 22 miljoen .COM domeinnamen geregistreerd. Voorheen werden alleen het .COM .NET en .ORG domein als zogenaamde algemene domeinextensie gezien.

De ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) heeft wereldwijd het beheer over de domeinextensies. Eind oktober 2000 heeft de ICANN groen licht gegeven voor de exploitatie van een zevental nieuwe algemene domeinextensies, te weten: .INFO .BIZ .PRO .NAME .COOP .AERO en .MUSEUM

De ICANN heeft een aantal bedrijven het beheer over de nieuwe domeinen in handen gegeven. Dit jaar zal het mogelijk zijn om een .INFO of .BIZ domeinnaam te registreren. De beherende instantie van het .INFO domein heeft aangegeven dat het intellectueel eigendom, lees merkenrecht, gerespecteerd zal worden. Daarom zal het voor merkhouders eerder mogelijk zijn om een domeinnaam te registreren die gelijk is aan het gedeponeerde merk.

PINS heeft 9 mei 2001 een voor-registratie geopend die hier rekening mee houdt. Het is mogelijk om kosteloos een .INFO of .BIZ domein voor te registreren. PINS gaat zodra dit mogelijk is het domein aanvragen bij de beherende instantie. Hierbij wordt door PINS rekening gehouden met het merkenrecht, zodat u als merkhouder het domein niet misloopt.

PINS is een Europese ISP, die momenteel actief is in Nederland, België en Italië. PINS verzorgt de hosting, domeinregistratie en e-mail afhandeling van haar klanten. Het hoofdkantoor van PINS is gevestigd in Bloemendaal.

Voor meer informatie:
Perfect InterNetwerking Solutions
Tjarko Kwee
T: 023 - 533.16.87
E: (t.kwee@pins.nl)
W: www.pins-web.net

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie