Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

24 speelautomaten in beslag genomen bij grote controle in Hoogeveen 10:23 donderdag 10 mei 2001

Dirk Neef - 06 - 51 557 950

HOOGEVEEN. Bij een grootscheepse controle in de gemeente Hoogeveen werden woensdagmiddag in totaal 23 kansspelautomaten en één behendigheidsautomaat in beslag genomen. Van de 18 gecontroleerde horecaondernemingen waren 15 in overtreding.

De controle werd uitgevoerd omdat er bij de gemeente (die de vergunningen afgeeft voor het plaatsen van automaten) klachten waren binnengekomen over het niet naleven van de vergunningen. De controle werd uitgevoerd op initiatief van de wijkeenheid Hoogeveen West en werd in het kader van de laatste fase van hun opleiding voorbereid door een aantal politiemensen in opleiding. Naast medewerkers van de wijkeenheid, meerdere agenten in opleiding en medewerkers van de afdeling bijzonder wetten, werkten ook toezichthouders en een controleur van de Verispect (vroegere IJkwezen) mee aan deze controle. In totaal waren 26 politiemensen en toezichthouders de hele middag druk met de controles en het afvoeren van de automaten.

De gecontroleerde ondernemingen zijn bijna allemaal laagdrempelige ondernemingen. Dit zijn restaurants, snackbars, enz.; ondernemingen waar eenvoudig gezegd de jeugd zo naar binnen kan lopen. De gemeente staat toe dat deze ondernemingen maximaal twee behendigheidsautomaten mogen plaatsen. Hiervoor moet wel vergunning worden aangevraagd. Kansspelautomaten zijn hier niet toegestaan. In de gecontroleerde ondernemingen bleken dus bijna uitsluitend kansspelautomaten te staan. Tegen de ondernemers wordt proces-verbaal opgemaakt.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie