Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 10-05-2001 Mediaberichten 10 mei / 13.00 uur

ROERMOND Mishandeling in het verkeer

ROERMOND De politie heeft woensdagavond twee inwoners van Roermond, 19 en 23 jaar oud, aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling tegen een 34-jarige automobilist uit Herkenbosch. Die kreeg bij een ruzie met het tweetal meerdere klappen, waardoor hij onder anderen een bloedneus opliep.

De ruzie onstond kort voor acht uur toen de man uit Herkenbosch vanaf de Ranonkelhof de Florasingel wilde oprijden. Op dat moment naderde van rechts een andere auto, bestuurd door de beide verdachten. Over het voorrang verlenen ontstond vervolgens een woordenwisseling tussen de beide verdachten en de andere automobilist. De woordenwisseling escaleerde hierna waarbij de beide verdachten het slachtoffer mishandelden en daarna wegreden. Aan de hand van getuigenverklaringen kon de politie hun identiteit achterhalen en korte tijd later in de directe nabijheid van de woning van één van de verdachten aanhouden. Het tweetal is na verhoor in de loop van de avond in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

OSPEL: Hennepkwekerij opgerold

OSPEL De politie heeft woensdagnamiddag in een pand aan de Meijelsedijk in Ospel een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 444 planten en 14 assimilatielampen inbeslaggenomen. De planten zijn inmiddels vernietigd. In het pand, waar verder niemand werd aangetroffen, werd kennelijk gewerkt aan de meterkast om daar illegaal stroom te gaan aftappen. Dat was echter nog niet gebeurd; de stroom werd nu via verlengkabels legaal verkregen. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit aanhoudingen in de nabije toekomst niet uit.

VENLO: Illegale vreemdeling aangehouden

VENLO De politie heeft woensdagnamiddag op de Havenkade een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Bij een controle bleek de man, die afkomstig is uit Irak, als ongewenst vreemdeling te zijn gesignaleerd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en bij zijn invrijheidstelling is hem te verstaan gegeven dat hij binnen 24 uur Nederland moet hebben verlaten.

MEIJEL Brand in loods door blikseminslag

MEIJEL Door blikseminslag is woensdagavond kort voor zeven uur brand ontstaan in een loods aan de Molenbaan in Meijel. Niemand raakte gewond; de loods liep ondanks snel ingrijpen van de brandweer - aanzienlijke schade op. Omdat korte tijd het risico heeft bestaan van het vrijkomen van asbest van het golfplaten dak, werden enkele straten rond de brandende loods afgezet. Volgens de brandweer bleek er geen asbest te zijn vrij gekomen. Omdat op het bedrijf ook rundvee aanwezig was werden maatregelen genomen ter ontsmetting van mensen en materieel. In de loods stonden enkele oude autos en meubilair.

GENNEP: Auto in brand door brandstichting

GENNEP Vermoedelijk door brandstichting is woensdagavond kort voor middernacht brand ontstaan in een geparkeerde auto aan de Burgemeester Gilissenweg. De brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig aan de voorzijde zware brandschade opliep. De politie maakt uit de aangetroffen situatie op dat onbekenden de auto in brand moeten hebben gestoken. Het onderzoek heeft echter nog niet geleid tot de aanhouding van een (of meer) verdachte(n).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie