Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Succesvolle interventie door Westland Interventie Team

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Logo Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ministerie van Sociale Zaken

10 mei 2001 Nr. 01/079

Succesvolle interventie door Westland Interventie Team

Bij een controle van het Westland Interventie Team in een kwekerij in Maasland zijn begin deze week 68 mensen aangetroffen die illegaal aan het werk waren. Van deze groep bleken 57 vrouwen afkomstig te zijn uit asielzoekerscentra en niet te beschikken niet over de benodigde werkvergunning. De overige elf bleken illegaal in Nederland te verblijven. Aan de actie namen zon vijftig controleurs van het WIT en de Vreemdelingenpolitie Haaglanden deel.

Het Westland Interventie Team is een samenwerkingsverband van Arbeidsinspectie, Gak Nederland, Guo, Belastingdienst en het Openbaar Ministerie. Door de Arbeidsinspectie is zowel tegen de tuinbouwonderneming als het uitzendbureau dat een groot deel van de arbeidskrachten had aangeleverd, proces verbaal opgemaakt. Het uitzendbureau in kwestie is al eerder geverbaliseerd door het WIT en hangt nu een forse boete boven het hoofd. Illegale vreemdelingen worden het land uitgewezen.

Uit het begin deze week verschenen jaarverslag van het WIT blijkt dat het afgelopen jaar tegen een kwart van de gecontroleerde tuinders proces verbaal is opgemaakt wegens overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. In totaal werden 550 controles uitgevoerd bij tuinbouwondernemingen en 312 controles bij
loonbedrijven/uitzendbureaus in het Westland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie