Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Procedure op basis van Wet geluidhinder Ede

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Procedure op basis van de Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Ede zijn van plan een verzoek in te dienen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland. Het betreft een verzoek tot vaststelling van hogere grenswaarden op grond van artikel 100a van de Wet geluidhinder. Het verzoek wordt ingediend in verband met de realisatie van een voorrangsrotonde ter plaatse van het kruispunt Barneveldseweg/Meulunterseweg/Dorpsstraat. Het verzoek heeft betrekking op de toekomstige geluidsbelasting van een aantal woningen gelegen aan het kruispunt.

Sanering op basis van de Wet geluidhinder

Eveneens ligt het saneringsprogramma ter inzage dat is opgesteld voor een aantal te saneren woningen in verband met het verkeersgeluid van de Dorpsstraat/Barneveldseweg ter plaatse van het kruispunt Barneveldseweg/Meulunterseweg/Dorpsstraat. Deze stukken zijn opgesteld op grond van artikel 88 van de Wet geluidhinder en worden ingediend bij het Ministerie van VROM.

Het verzoek tot vaststelling van hogere grenswaarden en het saneringsprogramma liggen ter inzage bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het stadskantoor De Doelen', Raadhuisplein 2 in Ede. Het Informatiecentrum is van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag bovendien tot 20.00 uur.

Belanghebbenden worden van 10 mei 2001 tot en met 6 juni 2001 in de gelegenheid gesteld om op het plan te reageren:

een schriftelijke inspraakreactie (onder vermelding van het onderdeel waarop de reactie betrekking heeft) kan worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders van Ede, Postbus 9024,6710 HM Ede.
een mondelinge reactie m.b.t. het verzoek hogere grenswaarden kan worden gegeven na afspraak met de heer A. Frijlingh tel.(0318) 68 03 29.

Van de schriftelijke en mondelinge reacties wordt een verslag gemaakt.Ede, 10 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie