Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Choreograaf Matthew Bourne bezoekt nederland

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CHOREOGRAAF MATTHEW BOURNE BEZOEKT NEDERLAND

De Britse choreograaf Matthew Bourne bezoekt maandag 14 mei aanstaande voor één dag Amsterdam. Matthew Bourne geniet internationale bekendheid voor zijn choreografie van de spectaculaire versie van Swan Lake (waarin alle zwanen door mannen werden gedanst). Swan Lake was vorig jaar met enorm succes een week in Nederland te zien.

Voor zijn choreografie van Swan Lake ontving Matthew Bourne onder andere een Laurence Olivier Award en twee Tony Awards. Hij komt naar Nederland ter promotie van zijn nieuwste musical dans sensatie The Car Man, die gebaseerd is op de opera Carmen van Bizet. Deze spectaculaire dansproductie is slechts één week te zien in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Van 29 mei tot en met 3 juni 2001 worden zeven voorstellingen gegeven, waaronder een matinee op zondag 3 juni.

Hoewel er overeenkomsten zijn tussen The Car Man en de opera (lust, passie, wraak en moord), speelt The Car Man zich niet af in een Spaanse sigarettenfabriek, maar in het dorpje Harmony in het agrarische Amerikaanse mid-westen. De rust in het gehucht wordt ruw verstoord door de komst van een knappe, jonge vreemdeling. In de plaatselijke garage vindt hij werk als automonteur, terwijl hij in zijn vrije tijd zich bezig houdt met het verleiden van de plaatselijke bevolking. Gevoed door hitte en verlangen, verdrinken de bewoners geleidelijk in een spiraal van lust, verdenkingen en tragische gevolgen.

The Car Man wordt gedanst door een ensemble van 26 dansers en ging op 16 mei 2000 in het Engelse Plymouth in premiere. Van 13 september 2000 tot en met 13 januari 2001 speelde The Car Man voor uitverkochte zalen in The Old Vic Theatre in Londen. Naast een nominatie voor de Laurence Olivier Award voor Outstanding Achievement in Dance, is The Car Man onderscheiden met de Manchester Evening News Award en The Evening Standard Award for Best Musical Event. The Car Man wordt in Nederland gepresenteerd door Joop van den Ende Theaterproducties en Stardust Theatre.

The Car Man is een visueel spektakel met een gezelschap van meer dan 60 medewerkers. De regie en choreografie van The Car Man zijn van Matthew Bourne in een ontwerp van Lez Brotherston. De afgelopen weken is in de beroemde Pinewood Studio's in Londen hard gewerkt aan een filmversie van The Car Man voor de Britse televisie.

The Car Man is alleen van dinsdag 29 mei tot en met zondag 3 juni om 20.00 uur te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, alsmede een matinee voorstelling op zondag 3 juni om 14.00 uur. Kaarten voor The Car Man zijn te reserveren via de Reserveerlijn op 0900-300 5000 (99 cpm), de AUB Uitlijn 0900-0191 (75 cpm) en de kassa van Koninklijk Theater Carré 020-622 5225

Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie