Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Tilburg sluit pand Nijverstraat 40 a

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

10-05- 2001

Gemeente sluit pand Nijverstraat 40 a

Krachtdadig optreden tegen overlast

Door sluiting op grond van artikel 174a van de gemeentewet heeft de gemeente in nauwe samenwerking met de politie vanochtend een einde gemaakt aan de overlastsituatie rond het pand Nijverstraat 40a. De sluiting is een vervolg op een besluit van het college van B&W op 8 mei 2000 om drugspanden aan te pakken. De commissie OOV heeft op 16 juni 2000 ingestemd met het voorstel.
Artikel 174a is het laatste redmiddel om door gecoördineerde aanpak een drugspand te sluiten. In deze aanpak wordt samengewerkt met de politie en indien van toepassing de corporatie of de huiseigenaar.

Aanleiding voor de sluiting is dat er voortdurend sprake was van een ernstige overlastsituatie, veroorzaakt door personen die het pand gebruiken als verblijfsruimte. Buurtbewoners bleven klagen over het gedrag van de gebruikers dat zij als hinderlijk en onveilig ervoeren ondanks de inzet van de politie en de schoonmaakacties van de gemeente. Voorafgaand aan het besluit van de burgemeester tot sluiting, is de eigenaar van het pand verschillende malen in de gelegenheid gesteld om zelf een einde te maken aan de overlastgevende situatie. De eigenaar heeft hiervan geen gebruik gemaakt en ook niet gereageerd op brieven van de burgemeester. Niet alleen de eigenaar, maar ook de gebruikers van het pand zijn tevoren verschillende malen gewaarschuwd en gewezen op hun verantwoordelijkheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie