Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sponsorloop Zwolse scholen ondersteunt Roparun brandweer

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwolle
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwolle

Sponsorloop Zwolse scholen ondersteunt Roparun brandweer.

Datum uitgave: 02-05-2001

Onderwerp :Onderwijs; Sport en recreatie; brandweer

Op donderdag 10 mei, vanaf 14.00 uur, lopen ongeveer 320 leerlingen van Zwolse basisscholen in Park de Wezenlanden een sponsorloop. Rond 15.00 is de opbrengst bekend. Dit bedrag wordt gesponsord aan de Zwolse Brandweervereniging ten behoeve van de Stichting Roparun.

Van 23 tot 26 mei aanstaande neemt de Zwolse Brandweervereniging voor de vierde keer deel aan de langste non-stop estafette loop ter wereld; de RoParun. Doel van deze Roparun is om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor mensen die lijden aan de ziekte kanker.
Met het opgebrachte geld wordt getracht het leven van kankerpatiënten iets aangenamer te maken. De stichting RoParun gebruikt hiervoor de slogan "geen dagen toevoegen aan het leven, maar trachten leven toe te voegen aan de dagen". Het binnengekomen geld wordt door de Stichting RoParun zelf beheerd en besteed. Enkele voorbeelden van besteding zijn: de aankoop en beheer van enkele vakantiebungalows waarin kankerpatiënten met hun familieleden kosteloos een korte vakantie kunnen houden, de aankoop en beheer van hospices, huizen waar in een vertrouwde omgeving kankerpatiënten afscheidt kunnen nemen van het leven. Maar ook de aanschaf van bijvoorbeeld tv's, computers, computerspelletjes en pijnbestrijdingpompen.

Deelnemende teams dragen al het ingezamelde sponsorgeld af aan de Stichting Roparun. De kosten van de deelname en de fondsenwerving zelf, zijn voor eigen rekening van het team en gaan dus niet ten koste van het sponsorbedrag.
In de afgelopen jaren heeft de brandweer tot dusver een bedrag van ? 106.000 kunnen overmaken aan de Stichting.
Het team van de Zwolse brandweervereniging is inmiddels alweer geruime tijd in training. Inmiddels is een groot aantal Zwolse bedrijven sponsor geworden. Meer sponsors zijn natuurlijk altijd welkom! Ook de sponsorloop voor Zwolse basisscholen op 10 mei maakt deel uit van de fondsenwerving.

De volgende scholen nemen deel aan deze sponsorloop; de Montessorischool, Ridderspoor, Turfschip, Oosterenkschool, St. Jozefschool en de Parkschool. De school die, gemiddeld per deelnemer, het meeste geld op heeft gehaald, krijgt een fraaie wisselbeker.
Tijdens de sponsorloop worden er ook loten verkocht waarvan de opbrengst geheel ten goede komt van het genoemde doel. Donatie via ABN-AMRO rekeningnummer 507426517 t.n.v. Zwolse Brandweervereniging, o.v.v. Donatie Roparun zijn ook zeer welkom. Mensen of bedrijven die het team van de RoParun willen sponsoren, kunnen contact opnemen met Jos Stappenbeld of Robert Kleine, op telefoonnummers (038-) 498 2264 of 498 2352.

Bron: afdeling communicatie Datum van 01-05-2001 tot 30-08-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie