Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GroenLinks geschokt over uitlatingen imams

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks


-

GroenLinks geschokt over uitlatingen imams

10 mei 2001

Farah Karimi gaat dinsdag aan minister Van Boxtel vragen hoe hij gaat reageren op de uitspraken van imams, waarin homoseksualiteit als een uit te bannen ziekte wordt afgeschilderd. Zij wil dat hij duidelijk maakt aan de imams dat discriminatie van homoseksualiteit in Nederland niet aanvaardbaar is.

Imams, die een grote invloed op de allochtone gemeenschap uitoefenen, zouden moeten worden aangesproken op hun specifieke verantwoordelijkheid daarin. Karimi pleit voor het aanbieden van een programma aan deze imams waarin deze en aanverwante waarden en normen uitgebreid aan de orde komen. Daarnaast wil zij dat Van Boxtel maatregelen neemt om homoseksuele allochtonen te ondersteunen bij hun emancipatieproces en om een bewustwordingsproces binnen de gemeenschap op gang te brengen. Ook zou hij de mogelijkheid van een imamopleiding in Nederland moeten onderzoeken.


-
Meer weten? E-mail (info@groenlinks.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie