Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursus Invoering van Product Data Management in Soest

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

cPDm, Product data management, re-engineering, erp, cad, workflow, edi, internet, pdm, MiQ BV, productontwikkeling, productgegevens, engineering

10 en 17 mei 2001 De Soesterduinen te Soest

Vernieuwde praktijkgerichte cursus
Invoering van Product Data Management
logo0012-kl.jpg (4947 bytes)Verbeter de concurrentiekracht en efficiency van uw engineering en productontwikkeling!

* De noodzaak van Product Data Management
* Verbeteren (re-engineering) van de eigen processen
* Structureren van de productgegevens

* Selectie van het juiste PDM-pakket voor uw organisatie
* Snelle en betrouwbare implementatie

* Integratie PDM-pakket in uw IT-infrastructuur (ERP, CAD, Workflow, EAI, etc.)

* PDM en uitwisseling van productgegevens (internet, EDI, PDI/STEP etc.)

Uw docenten:
Ing. Arjan de Kok, directeur MiQ B.V. < link naar www.miq.nl> Ir. Dick Mandemaker, directeur MiQ B.V.
Dr. Henk-Jan Pels, universitair hoofddocent PDM, TU-Eindhoven

Nieuwe eisen aan engineering en productontwikkeling Ondernemingen worden geconfronteerd met groeiende concurrentie, grotere productcomplexiteit en hogere kwaliteitseisen. Hierdoor kunnen de diverse afdelingen niet meer volstaan met het ieder voor zich beheren van de voor hen relevante productgegevens. Om op efficiënte wijze de gevraagde kwaliteit en service te kunnen leveren en de "time to market" voor nieuwe en verbeterde producten te kunnen verkorten, onder andere door concurrent engineering is het noodzakelijk om productgegevens integraal, gedurende de gehele levenscyclus te beheren. Daarnaast stelt de toenemende noodzaak van uitwisseling van productgegevens tussen ondernemingen (virtual industries, co-makerships etc.) hoge eisen aan het beheer van productgegevens. Informatietechnologie is een belangrijke "enabler" voor verbetering van het productgegevensbeheer. Product Data Management systemen zijn hierbij de sleutel.

Product Data Management, PDM
Product Data Management oftewel PDM (is de nog steeds de gangbare term hoewel nieuwe kreten als CPC en cPDm regelmatig worden gehanteerd) is de naam waarmee deze (geautomatiseerde) oplossingen ter verbetering van engineering en productontwikkeling worden aangeduid. PDM omvat het beheer van alle productinformatie van idee via ontwerp, productie, gebruik, onderhoud tot en met de afbraak van een product. De basis van een PDM systeem bestaat uit een centrale "data vault" waarin alle productgegevens op een consistente wijze opgeslagen zijn. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de documenten (vaak tekeningen) waarop de productgegevens vermeld zijn. Van groot belang is ook het "Product Structure Management", het beheer van de stuklijsten waarop aangegeven is uit welke onderdelen of subassemblies een product opgebouwd is. Omdat zowel de stuklijsten als de documenten voortdurend aan verandering onderhevig zijn is het beheer van revisies en versies van documenten en productgegevens van groot belang. Daarnaast bieden PDM systemen meestal geavanceerde functionaliteiten op het gebied van workflow management. Hierdoor is het mogelijk om het goedkeuringsproces van documenten en de daarbij behorende autorisaties op een effectieve en efficiënte wijze te ondersteunen. Ook op het gebied van classificatie en proces management kunnen PDM systemen ondersteuning bieden.

Product Data Management in uw organisatie
PDM kan van grote waarde zijn voor ieder bedrijf dat te maken heeft met productontwikkeling, productwijzigingen en ontwikkeling van en wijzigingen in procesinstallaties (zoals maintenance-engineering). Was tot voor kort PDM vaak voorbehouden aan grotere ondernemingen, tegenwoordig zijn er tientallen software pakketten op de markt die ook uw organisatie een volwassen functionaliteit bieden om integraal productgegevensbeheer mogelijk te maken. Ook voor middelgrote ondernemingen is het mogelijk geworden om middels PDM de bedrijfsprocessen te verbeteren en te ondersteunen. Vele van deze middelgrote ondernemingen zijn op dit moment dan ook bezig met het uitvoeren van een pilotproject om te bekijken hoe PDM optimaal voor hun organisatie ingezet kan worden en de concurrentiekracht en slagvaardigheid aanzienlijk vergroot kan worden.

De praktijkgerichte cursus Product Data Management Het succesvol implementeren en gebruiken van een PDM-pakket betekent een aanzienlijke verbetering van de efficiency en slagvaardigheid van uw engineering/productontwikkeling. Dit vereist een doordachte aanpak van organisatie, processen, datamanagement en automatisering. Het projectmatig invoeren van een PDM-systeem is het centrale thema van deze praktijkgerichte cursus.
De cursus behandelt wat PDM is, wat PDM kan betekenen voor een organisatie, wat de technologische stand van zaken is en hoe een PDM systeem succesvol geselecteerd en geïmplementeerd kan worden. Ook de gevolgen voor de IT organisatie worden belicht. Daarnaast wordt uitvoerig ingegaan op de organisatorische aspecten van PDM en de wijze waarop de bedrijfsprocessen ingericht dienen te worden om maximaal profijt van PDM te verkrijgen. Business Process Improvement (BPI) en Business Process Re-engineering (BPR) zijn hierbij centrale begrippen. Uiteraard komen de koppeling tussen PDM en CAD, het gebruik van internet, de technische infrastructuur en de nauwe relatie met logistieke- en de productiebesturing (ERP/MRP) aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan het organiseren van het eigen engineering- en productontwikkelingsproces, en het selecteren, implementeren, beheren en gebruiken van het juiste PDM-pakket voor uw organisatie. De docenten, ervaren PDM adviseurs, staan garant voor een goede balans tussen theorie en praktijk. De theorie wordt voortdurend ondersteund met recente praktijkvoorbeelden en gastsprekers uit het bedrijfsleven zullen hun ervaringen met de implementatie en het gebruik van PDM systemen komen toelichten.Programma Dag 1
9.30 Ontvangst deelnemers

10.00 Introductie: opbouw van de cursus

10.30 Waarom heeft een organisatie PDM nodig?

11.30 Pauze

11.45 PDM : hoe werkt het, wat is de technologie?

13.00 Lunch

14.00 De PDM markt, wie zijn de spelers?

15.00 Pauze

15.15 Hoe past PDM in een organisatie, wat zijn randvoorwaarden?

16.15 De relatie naar procesverbeteringstrajecten (BPR/BPI)

17.00 Sandwich break

17.45 Selectie van een PDM systeem en leverancier 18.30 Bedrijfscase
19.30 Uitreiking en toelichting praktijkopdracht 20.00 Afsluiting dag 1Programma Dag 2
9.30 Ontvangst deelnemers

9.45 Terugblik op dag 1 en evaluatie praktijkopdracht

10.30 PDM en de integratie met CAD
PDM en Internet: synergie of chaos?

11.30 Pauze

11.45 PDM en de integratie met ERP/MRP
PDM en de integratie met Project Management

13.15 Lunch

14.15 Het implementeren van een PDM systeem
15.15 Pauze

15.30 Wat betekent PDM voor de architectuur en infrastructuur? Hoe ziet een implementatieplanning er uit?

16.45 Evaluatie en afsluiting van de cursus

17.45 Einde van de cursusCursusmateriaal
Het cursusmateriaal bestaat uit:

* documentatie behorende bij de presentaties,
* een verzameling van recent verschenen artikelen,
* een literatuurlijst van relevante publicaties.
Doelgroep
De cursus richt zich op engineering managers, senior constructeurs en ontwerpers, projectleiders, informatiseringsdeskundigen, logistiek managers, stafleden en leden van projectteams die zich bezig houden of zich in de nabije toekomst bezig gaan houden met de selectie, invoering en gebruik van PDM systemen voor de eigen organisatie

Docenten
De cursus is samengesteld en wordt gegeven door een team bestaande uit ir. Dick Mandemaker, ing. Arjan de Kok en dr. Henk Jan Pels. Dick Mandemaker en Arjan de Kok zijn directeur bij MiQ. MiQ is dé autoriteit binnen de Benelux op het gebied van PDM consultancy en richt zich met name op advisering van PDM gebruikers. Henk-Jan Pels is werkzaam bij de faculteit Technologie Management van de Technische Universiteit Eindhoven. Alle genoemde personen hebben een jarenlange staat van dienst op het gebied van PDM en hieraan gerelateerde onderwerpen.

MiQ B.V.
Ing. A. (Arjan) de Kok
Postbus 1773
3600 BT Maarssen
telefoon (0346) 57 08 88
telefax (0346) 55 23 88
web site www.miq.nl
e-mail (office@miq.nl)

Officieel staat MiQ te boek als organisatie-adviesbureau, maar we zijn meer ingenieurs die werken aan verbeteringen in technische organisaties, oftewel binnen Product Development & Innovation processen. Dat past beter bij de manier waarop wij te werk gaan en bij onze achtergrond en ervaring. De technische achtergrond van ons en het implementeren van de adviezen maakt MiQ uniek.
MiQ werkt samen met bedrijven in het bereiken van hun visie en doelstellingen voor succesvol Engineering Management, Concurrent en Collaborative Engineering. Noodzakelijk hierbij zijn onder meer effectief productgegevensbeheer (Product Data Management/PDM) en een heldere communicatie. Gebaseerd op uitgebreide kennis en ervaring in onder andere de luchtvaart-, elektronica-, proces- en mechanische industrie en in de constructie- en utiliteitsbouw, heeft MiQ bewezen een autoriteit te zijn op gebieden als Engineering Management, EDM en PDM, en op gerelateerde onderwerpen, zoals verbetering van bedrijfsprocessen (Business Process Improvement BPI) en kwaliteitszorg (ISO, EFQM). Op het gebied van kwaliteitszorg zijn we kennispartner van het INK.Datum en plaats
10 en 17 mei 2001, De Soesterduinen te Soest

Aanmelding
U kunt zich aanmelden door het daarvoor bestemde aanmeldingsformulier in te vullen en te e-mailen.
Twee weken voor aanvang van de cursus ontvangt u van ons een bewijs van inschrijving en een routebeschrijving.

Kosten
De kosten voor deelname aan deze cursus bedragen 1195 ( 2633,43) excl. BTW per persoon. Bij deze prijs zijn koffie/thee, lunch, sandwichbreak en uitgebreide cursusdocumentatie inbegrepen.

Voor meer informatie:
Centrum voor Kennis Communicatie
Daphne Elstak
Postbus 984
5600 AZ Eindhoven
Telefoon 040 - 212 94 99
Fax 040 - 212 94 07
E-mail daphne@ckc-seminars.nl


info@ckc-seminars.nl
| index | profiel | agenda | adresgegevens | | aanmeldingsformulier | informatieformulier |

www.ckc-seminars.nlreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...