Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Model voor koppeling informatie aan processen

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit Twente
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Twente

WETENSCHAPSNIEUWS 01/05 11-5-2001

Samenvatting promotie

Model verbetert samenwerking
WN 01/ 24 *10 mei 2001

promotie ir. D. Lutters, faculteit Werktuigbouwkunde: Manufacturing integration based on information management

Steeds meer bedrijven onderkennen dat het ontwerp- en engineeringstraject vooral draait om het verwerken van informatie. Daarom ligt het voor de hand het integreren van bedrijfsprocessen te baseren op de informatie-inhoud van deze processen.

Daarvoor is een nieuwe manier voor het structureren van informatie ontworpen. De bijbehorende informatiestructuren (die betrekking hebben op producten, orders en productiemiddelen) vormen de basis voor het productontwikkeltraject. Aan de hand van een nieuw referentiemodel kan de onderlinge samenhang tussen informatie en processen geanalyseerd worden. Dat garandeert de beschikbaarheid van eenduidige informatie voor alle betrokkenen en zorgt ervoor dat de samenwerking tussen verschillende afdelingen veel efficiënter verloopt.

Op basis van de - bij de informatiestructuren passende - toestands-ontologie kan de echte betekenis van de informatie bepaald worden. Dit brengt grote voordelen met zich mee, niet alleen voor het primaire proces, maar ook voor bijvoorbeeld het versie-, configuratie- en statusbeheer.
Daarnaast is de besturing van bedrijfsprocessen op basis van de informatie-inhoud mogelijk. De transitie-ontologie, die ontworpen is voor het sturen en beheersen van bedrijfsprocessen, relateert de behoefte aan verandering (of evolutie) van de informatie-inhoud aan bijpassende processen en is daarmee een basis voor workflow-management.

De resultaten van het onderzoek zijn in een prototype-implementatie en in een aantal case-studies uitvoerig getest.

promotor prof. dr. ir. H.J.J. Kals
co-promotor prof. dr. ir. F.J.A.M. van Houten
informatie drs. B. Meijering
e-mail (b.meijering@cent.utwente.nl)

© Universiteit Twente 2001
Laatst gewijzigd op 11-05-01 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie