Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijke Kunstprijs Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Veel belangstelling voor Gemeentelijke Kunstprijs

Basisschooljeugd bezoekt de tentoonstelling

Van 10 tot en met 13 mei aanstaande staat het Etten-Leurse gemeentehuis in het teken van kunst. Rondom de uitreiking van de Gemeentelijke Kunstprijs 2001 is er een uitgebreid programma opgezet. Zo'n driehonderd leerlingen van de basisscholen De Vier Heemskinderen, De Hasselbraam, De Bombardon, De Klankhof en De Wiltzangh krijgen op 10 en 11 mei een deskundige rondleiding langs de kunstwerken. De belangstelling van de scholen is dit jaar bijzonder groot. Zelfs zo groot dat niet alle aangemelde leerlingen kunnen worden toegelaten. Volgend jaar zullen er daarom meer mogelijkheden zijn voor rondleidingen.
Niet alleen vanuit de scholen is er grote belangstelling voor de Kunstprijs. Ook het aantal ingezonden kunstwerken behaalde dit jaar een record. De 55 deelnemers hebben maar liefst 324 werken ingezonden. De jury heeft hieruit 77 kunstwerken geselecteerd. Bovendien maken er enkele werken van leerlingen van het voortgezet onderwijs deel uit van de jury-selectie. De Kunstprijs besteedt jaarlijks aandacht aan een andere discipline binnen de beeldende amateurkunst. Dit jaar staat de tweedimensionale vormgeving centraal. Hieronder wordt onder andere verstaan: schilderen, tekenen, aquarelleren.

De kunst wordt tentoongesteld in de raadzaal van het gemeentehuis op zaterdag 12 mei en zondag 13 mei aanstaande van 11.00 - 16.00 uur. De toegang is gratis en de expositieruimte is bereikbaar via de toren aan de Roosendaalseweg.

Op zondag 13 mei reikt wethouder B. van der Heyden van Cultuur om 16.15 uur de Gemeentelijke Kunstprijs 2001 uit voor het winnende kunstwerk volgens de jury. Ook de bezoekers van de tentoonstelling kunnen aangeven welk werk zij het meest waarderen. Dit wordt beloond met de publieksprijs. Het beste ingezonden kunstwerk van de leerlingen van het voortgezet onderwijs, krijgt de aanmoedigingsprijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie