Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extratainment CEO Curt Roth spreekt op GPRS conferentie

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rotterdam, 19 april 2001

PERSBERICHT

EXTRATAINMENT CEO CURT ROTH SPREEKT OP GPRS CONFERENTIE IN HELSINKI

ExtraTainment CEO Curt Roth spreekt op de GPRS conferentie in Helsinki op 10 mei 2001 in het Innopoli conferentie centrum, Espoo in Finland. Tijdens deze conferentie worden doelen en toekomstplannen over GPRS besproken.

Roth spreekt om 13.10 uur op de derde dag van de conferentie. De titel van zijn presentatie is "Animated content as entertainment on WAP/GPRS based networks". Onderwerpen die zullen worden besproken tijdens de presentatie zijn onder andere; "How does GPRS improve usage of WAP-based services? Will the bandwidth of GPRS satisfy the users? What kind of services do the future GPRS users want? And what are the first experiences with WAP/GPRS based services".

De GPRS conferentie wordt voor het eerst gehouden in Finland en zal plaatsvinden van 8 tot en met 10 mei 2001 in het Innopli gebouw in Espoo in Finland. Het evenement bestaat uit een workshop en twee dagen met presentaties van vooraanstaande sprekers. Het doel van de conferentie is het publiek zowel de technologische basis als het recente zakelijk inzicht geven over GPRS. De conferentie omvat topsprekers uit binnen- en buitenland op dit gebied. Naast ExtraTainment zijn er sprekers vertegenwoordigd van Motorola, Sonera, Siemens en Ericsson. Het evenement is georganiseerd door IIR Finland. Meer informatie over de GPRS conferentie is te vinden op; www.iir.fi/b14823.htm (voornamelijk in het Fins).

ExtraTainment is genomineerd voor de BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) Interactive Entertainment Award. Het is de winnaar van de Cool Site of the Month Award en is genomineerd voor de Cool Site of the Year Award. ExtraTainment wordt wereldwijd gezien als één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van creëren en leveren van mobiele multimedia content.

ExtraTainment biedt streaming, narrow bandwidth entertainment content zoals cartoons, animaties en games voor de mobiele markt via SMS, WAP, 3G (UMTS; Universal Mobile Telecommunications System), Pocket PC's en Internet. Dankzij de narrow bandwidth multimedia content van ExtraTainment kunnen mobiele netwerken nu al multimedia content aanbieden over het huidige netwerk zonder de aanwezigheid van een broadband infrastructuur zoals 3G. De cartoons van ExtraTainment kunnen bekeken worden via lage- en medium snelheid GPRS netwerken, waardoor men een 3G "ervaring" krijgt over een 2G netwerk. De content is voor een jong publiek, is niet gebonden aan taal en cultuur en leent zich daardoor bij uitstek voor de internationale markt. ExtraTainment levert echter ook content gericht op de locale markt in Europa, Azië en Australië.

Meer informatie over ExtraTainment is te vinden: Internet corporate www.extratainment.com Internet entertainment www.extratainment.com/cartoonmayhem.html WAP phones www.waptoons.com Pocket PC's www.pockettainment.com

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Mijke Niks, manager public relations, via telefoonnummer 010 4390200, fax 010 4390210 of e-mail (mijke.niks@extratainment.com).

Voor beeldmateriaal en downloads van ExtraTainment cartoons, logos en banners kunt u terecht op: www.extratainment.com/media_press.htm

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie