Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Borland brengt RAD-ontwikkelingsplatform voor Web services

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Borland presenteert allereerste RAD-ontwikkelingsplatform voor Web services

Borland Delphi 6 introduceert nieuw RAD-platform voor de snelle creatie van Web Services op basis van de meest recente industriestandaarden

Brussel, mei 2001 - Borland Software, een leider op het vlak van e-business implementatieplatforms, kondigt de beschikbaarheid aan van Borland Delphi 6, de nieuwe versie van haar omgeving voor de snelle ontwikkeling van toepassingen (RAD - rapid application development) voor Windows. Delphi 6 is het eerste RAD-tool dat ontwikkelaars helpt bij het gemakkelijk gebruiken en creëren van standaard Web Services en maakt de snelle ontwikkeling en implementatie mogelijk van toepassingen op basis van XML- en SOAP-gebaseerde Web Services technologieën. De Delphi 6 Web Services- en XML-technologie versnellen de e-business door de bedrijven de mogelijkheid te bieden om toepassingsgegevens, zoals informatie over een activiteit, transactie of leverancier, te delen en uit te wisselen via Internet en met minimale menselijke tussenkomst.

Delphi 6 is de enige RAD-omgeving die alle belangrijke industriestandaarden (XML, SOAP, WSDL en XSL) en de opkomende Web Services-gebaseerde leveranciers platforms, zoals
Microsoft .Net en BizTalk en Sun Microsystems ONE, ondersteunt en tegelijkertijd de schaalbaarheid en betrouwbaarheid garandeert die bedrijfs- en webontwikkelaars nodig hebben.

"De invoering van Web Services bevindt zich op een kruispunt van wegen", aldus Evan Quinn, director of application strategies bij Hurwitz Group, een analyse-, onderzoeks- en adviesbureau. "Individuele en bedrijfsontwikkelaars zijn op zoek naar de nodige instrumenten om krachtige maar makkelijk te ontwikkelen web services toepassingen te creëren. Met Delphi 6 speelt Borland in op deze belangrijke vraag vanwege de sector."

Het nieuwe Delphi framework omvat BizSnap, WebSnap en DataSnap, instrumenten die de gebruikers helpen bij de bouw van server- en clienttoepassingen die de Web Services specificaties ondersteunen via een volledig geïntegreerde reeks Web Services-klare visuele tools, geavanceerde compileertechnologie en herbruikbare softwarecomponenten. Delphi 6 is ontworpen met het oog op een versnelde time-to-market op basis van een vereenvoudigde business-to-business integratie.

"Web Services is de volgende fase inzake toepassingsontwikkeling op het Internet. De ontwikkelaars worden zwaar onder druk gezet om de bedrijfstoepassingen snel te migreren naar open standaarden, zodat twee bedrijven met een verschillende IT-infrastructuur probleemloos samen aan e-business kunnen doen", aldus Simon Thornhill, vice-president en algemeen directeur RAD-producten bij Borland. "Met Delphi 6 kunnen alle bedrijven snel de stap naar de toekomst van e-business applicatieontwikkeling met Web Services zetten zonder hun bestaande methoden, vaardigheden en broncode op de helling te moeten zetten."

Een aantal nieuwe productkenmerken van Borland Delphi 6 zijn: § Het BizSnap Web Services RAD ontwikkelingsplatform vereenvoudigt business-to-business I integratie via de gemakkelijke creatie van XML/SOAP Web Services en verbindingen.
§ WebSnap is een componentgebaseerd framework voor de ontwikkeling van webtoepassingen dat toonaangevende servers, zoals Apache, Netscape en Microsoft Internet Information Services (IIS), ondersteunt. § Met DataSnap kunnen klanten hoogperformante Web Service-klare middleware ontwikkelen die zorgt voor de gemakkelijke verbinding van gelijk welke clienttoepassing of -service met alle grote databases, zoals Oracle, MS-SQL Server, Informix, IBM DB2, Sybase en InterBase, dit via industriestandaard Web Services en XML, DCOM of CORBA.

Daarenboven kunnen Delphi 6-gebruikers in combinatie met Borland Kylix, de eerste native RAD-omgeving voor het Linux besturingssysteem, ook single-source toepassingen bouwen voor zowel Windows als Linux, wat dan weer nieuwe perspectieven opent en het potentiële rendement op de ontwikkelingsinvesteringen verhoogt.
Delphi 6 zal in de loop van deze maand beschikbaar zijn in drie edities - Enterprise, Professional en Personal.

Over Delphi 6
Borland Delphi 6 is de eerste omgeving voor de snelle ontwikkeling van toepassingen voor Windows die zowel nieuwe als opkomende Web Services volledig ondersteunt. Met Delphi 6 kunnen bedrijfs- of individuele ontwikkelaars snel en gemakkelijk e-business toepassingen van de volgende generatie ontwikkelen. Belangrijke functies zijn BizSnap, WebSnap en DataSnap, die ontwikkelaars de mogelijkheid bieden om toepassingen te creëren die de business-to-business integratie vereenvoudigen en in de volledige ondersteuning van XML, SOAP en WSDL voorzien. De industriestandaard Web Services ondersteuning van Delphi 6 maakt de onmiddellijke en blijvende integratie mogelijk met opkomende Web Services-gebaseerde leveranciersplatforms, zoals .Net en BizTalk van Microsoft en ONE van Sun Microsystems. Voor nadere informatie over Delphi 6 kunt u terecht op de website van Borland op www.borland.com/delphi.

Over Borland
Borland is een toonaangevende leverancier van hoogperformante e-business implementatieplatforms, ontwikkeld om de ontwikkelaarsproductiviteit te verhogen en de 'time-to-market' van softwareprojecten voor de bedrijfswereld te verkorten. E-business implementatieplatforms bestaan uit softwareproducten waarmee bedrijven e-business toepassingen kunnen ontwikkelen, implementeren en beheren. Borland is de uitverkoren leverancier van professionele e-business oplossingsleveranciers die op zoek zijn naar een leveranciersonafhankelijk implementatieplatform dat een korte 'time-to-market' en hoge productiviteit, performantie en beschikbaarheid ondersteunt. Borland werd opgericht in 1983. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Scotts Valley, Californië. Borland is in heel de wereld actief. Voor nadere informatie kunt u terecht bij Borland op www.borland.com/ of de gemeenschapssite op
community.borland.com. Telefonisch kunt u bij Borland terecht op het nummer (800) 632-2864.

Redacteurs: Voor bijkomende informatie gelieve contact op te nemen met Danielle Van Horenbeek bij Luna, tel +32 2 658 02 77, (danielle@luna.be) U vindt onze persberichten, naast foto's en achtergrondinformatie, ook op onze website www.luna.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie