Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Schaper van gemeente Hoorn onthuld kunstwerk

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Nieuws

HIS MASTERS VOICE
Wethouder mr. J.Th.J. Schaper onthulde op 11 mei het kunstwerk His Masters Voice. Dit opvallende kunstwerk is speciaal voor het wijkcentrum Grote Waal ontworpen door de kunstenaar Herman Lamers. De kunstenaar kreeg de opdracht nadat was besloten voor een renovatie van het gebouwencomplex waarvan het centrum deel uitmaakt. Ook omgeving van het wijkcentrum kreeg een opknapbeurt.

Het kunstwerk His Masters Voice, bestaande uit aluminium wortelstructuren en een bronzen hond, accentueert de ingang en functie van het wijkcentrum. De ingang van het centrum is laag en was voorheen moeilijk te vinden. De onderrand van het gebouw heeft een opvallend blauwwit tegelpatroon met een laag dak. Daarboven uit steekt een groot bakstenen gebouw met een kale muur. Door het aanbrengen van de wortelstructuren heeft de kunstenaar deze twee contrasterende elementen tot een eenheid gemaakt.

Het kunstwerk maakt niet alleen de ingang opvallender, het beeldt ook de functie van de elkaar overlappende activiteiten in het wijkcentrum uit. De bronzen hond, die boven op het dak van het bakstenen gebouw is geplaatst, is volgens de kunstenaar het symbool van een geliefd huisdier.

Andere kunstwerken van de uit Rotterdam afkomstige kunstenaar zijn onder meer te vinden op Schiphol, in het belastingkantoor in Roosendaal, op het Prinsenhoofd/Noordereiland in Rotterdam en in de basisschool Sint Willibrordus in Bakel. Deze week onthult koningin Beatrix een beeld van hem in Zoetermeer.terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie