Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking eerste digitale parkeervergunning in Groningen

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen


donderdag 10 mei 2001

Uitreiking eerste digitale parkeervergunning

Wethouder Koen Schuiling reikt op vrijdag 11 mei om 12.00 uur symbolisch de eerste digitale parkeervergunning van Groningen uit aan een nieuwe inwoner van de stad. De plechtigheid vindt plaats in het Gemeentelijk Informatie Centrum (GIC) aan de Kreupelstraat. De uitreiking betekent de officiële start van het gebruik van een uniek Europees systeem dat voor verschillende parkeervormen een oplossing biedt.

Parkeervergunning bewoners
De digitale parkeervergunning heeft de vorm van een bankpasje. Hierin zijn alle bruikbare gegevens, zoals kenteken en betalingskenmerk, opgeslagen. De digitale gegevens staan ook geregistreerd in een centrale database die voor de parkeerpolitie eenvoudig te controleren is.
Alle parkeervergunninghouders binnen de stad Groningen krijgen deze week de pas toegestuurd. Voor de binnenstad zijn de kaarten rood. Bewoners van de schilwijken krijgen een groene kaart.

Dagontheffingen
Houders van dagontheffingen krijgen ook een nieuwe pas met digitale mogelijkheden. De pas kan 24 uur per dag zeven dagen per week via internet geactiveerd worden. Ook deze kaart kan door de politie digitaal worden geraadpleegd.

Parkeren met een mobieltje
Per 1 mei is nog een derde nieuwe parkeerkaart (blauw van kleur) uitgegeven in het kader van de pilot GSM-parkeren die het bedrijf Park-line met de gemeente voert. De parkeerkaart wordt gebruikt door een bepaalde doelgroep, te weten makelaars. Zij kunnen de pas via hun mobiele telefoon activeren. Via een voice-response systeem wordt hen vervolgens gevraagd een tariefzônenummer in te toetsen. De verrekening van de parkeerkosten gebeurt achteraf via een automatische incasso. Ook deze kaarten zijn voor de parkeerpolitie makkelijk te lezen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie