Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vodafone en Brokat Technologies bieden m-Commerce voor massa

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vodafone en Brokat Technologies bieden m-Commerce voor de massa.

Overeenkomst van vele miljoenen euro maakt weg vrij voor een veilige mobiele toekomst.

Nieuwegein, 10 mei - Brokat Technologies maakte vandaag bekend dat Vodafone op het gebied van mobile payment heeft gekozen voor de technologie van Brokat Technologies. De overeenkomst van 10,5 miljoen euro (meer dan NLG 23 miljoen) zal de mogelijkheden voor veilig mobiel betalen aanzienlijk verbeteren voor vele van de 85 miljoen Vodafone abonnees over de hele wereld.
De overeenkomst combineert de user-centric PaymentWorksT software van Brokat Technologies met de positie van Vodafone als toonaangevend mobile operator. Deze stap is onderdeel van de onlangs aangekondigde strategie van Vodafone om veilige en gebruikersvriendelijke m-Commerce te bieden, die overal ter wereld, over de grenzen heen, een naadloze dekking heeft.

Met Brokat PaymentWorks kan Vodafone haar klanten een veilige, snelle en gemakkelijke betalingsservice bieden. De klanten van Vodafone slaan hun persoonlijke gegevens op in een virtuele portefeuille en gebruiken deze om via hun mobiele telefoon voor goederen en diensten te betalen. De portefeuille kan ook als identiteitskaart gebruikt worden. Het voornaamste voordeel is dat informatie in de portefeuille op een centrale server wordt vastgelegd, zodat de klanten niet bij elke transactie opnieuw hun gegevens hoeven in te voeren.

Een van de belangrijkste toepassingen van m-Commerce is mobile payment. Onlangs werd Brokat Technologies verkozen als nummer 1 software provider voor draadloze betalingen met Brokat® PaymentWorksT, Mobile product, door Celent Communications, het gerenomeerde Amerikaanse onderzoeksbureau. In eerste instantie werkt Brokat Technologies samen met Vodafone in vele Europese landen, waaronder Duitsland met D2, Italië met Omnitel en met Vodafone in Groot-Brittannië.
"Dit is een geweldige mogelijkheid, die duidelijk laat zien hoe Brokat Technologies haar user-centric strategie uitvoert aldus Stefan Roever, CEO en medeoprichter van Brokat Technologies. "Het partnership met Vodafone geeft ons de kans om marktleiders te worden in de ontwikkeling van nieuwe user-centric software, waardoor mobile commerce services wereldwijd beschikbaar worden."

"Als we uitgaan van de prognose dat er in 2002 twee keer zoveel mobiele telefoons als vaste lijnen in gebruik zullen zijn, wordt het echte potentieel van m-Commerce pas nu duidelijk", aldus Albert van Heijningen, country manager Brokat Technologies Nederland. "Met deze partnership kunnen wij ervoor zorgen dat klanten van Vodafone altijd en overal veilig mobiel zaken kunnen doen."

"We hebben een marktleider als Brokat Technologies, met bewezen mobiele betalingstechnologie nodig om onze klanten alle mogelijkheden van m- Commerce te bieden", aldus Friedrich Joussen, directeur global product management van Vodafone. "We hebben voor Brokat Technologies gekozen omdat zij een sterke basis hebben binnen de financiële sector. Niet alleen hebben zij de toonaangevende payment solutions, maar ook hebben zij een wereldwijde aanwezigheid waardoor wij veilige mobile commerce services kunnen bieden aan klanten over de hele wereld."

Over Vodafone
Vodafone is wereldwijd de grootste aanbieder van mobiele diensten. Vodafone heeft over de hele wereld meer dan 85 miljoen abonnees verspreid over 30 landen en vijf continenten. Meer informatie over Vodafone kunt u vinden op: www.vodafone.com.

Over Brokat
Brokat Technologies (Nasdaq: BROA, Neuer Markt: BRJ) is een toonaangevend leverancier van software voor user-centric business. Brokat's product families - een user-centric platform, technologie voor rules management en personalization, software voor mobile payment en e-Finance-applicaties - worden gebruikt door meer dan 3.500 ondernemingen over de hele wereld verspreid, waaronder ABN Amro, Allianz, Bank of America, Blue Martini Software, Charter One, DaimlerChrysler, DBS Bank, Fidelity Investments, IBM Corporation, ING Bank, LBBW, MasterCard International, SE-Banken, Sun Microsystems, Swiss Post Office,
T-Motion (een dochteronderneming van Deutsche Telekom) en Toyota. Brokat heeft strategische samenwerkingsverbanden afgesloten met onder meer Compaq, Intel, IBM, Siemens en Sun Microsystems. Brokat heeft meer dan 1.400 mensen in dienst in 18 landen. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Nieuwegein. Informatie over Brokat en de producten is ook te vinden op Internet, www.brokat.com.

De producten van Brokat Technologies worden over de hele wereld op diverse markten gebruikt, variërend van financiële instellingen, onafhankelijke softwareleveranciers tot leveranciers van mobiele diensten. Brokat PaymentWorksT is het meest succesvolle product van de onderneming en garandeert een veilig en eenvoudig gebruikt van complexe vormen van betalen. Ondernemingen kunnen met Brokat PaymentWorks software te allen tijde en overal een veilige manier van elektronisch en mobiel betalen aanbieden. Als oprichter van het mSign Consortium, een wereldwijde organisatie voor het standaardiseren van mobiele digitale technologie voor handtekeningen, speelt Brokat Technologies een belangrijke rol bij het vaststellen van een standaard voor digitale handtekeningen en een uniform, internationaal kader voor de beveiliging van mobiele diensten. Daarnaast heeft Brokat Technologies belangrijke intellectuele eigendomsrechten op zijn digitale technologie voor handtekeningen, in de vorm van een in Duitsland goedgekeurd procespatent en soortgelijke patenten die in behandeling zijn in de VS.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Peggy de Lange
SOLID GROUND
Public Relations namens Brokat Technologies Nederland Telefoon: +31 (0) 23 - 5334099
E-mail: (peggy@solidground.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie