Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amerikaanse politiek geen wondermiddel voor EU-landbouw

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Bron: LEI
Zoek soortgelijke berichten
LEI

persbericht / nr. 1647

Amerikaanse politiek geen wondermiddel voor EU-landbouw

De EU-landbouw staat onder maatschappelijke druk. Het landbouwbeleid vergt omvangrijke uitgaven, die nog sterk kunnen toenemen bij de uitbreiding met nieuwe lidstaten. Daarnaast is er de kritiek van partners bij de WTO-onderhandelingen over verdere liberalisatie van de agrarische handel. Vormen de instrumenten die de Verenigde Staten en Canada hanteren wellicht een bruikbaar alternatief? Het LEI heeft dit voor vier groepen instrumenten onderzocht in opdracht van het Ministerie van LNV. Het betreft ontkoppelde inkomenstoeslagen, een inkomensstabilisatiefonds op naam, risicoverzekeringen, en exportkredieten. De conclusie is dat deze instrumenten in ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie