Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kartografen provincie Flevoland vallen in de prijzen

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

Zwemwater

Kartografen provincie Flevoland vallen in de prijzen

Voor de tweede keer in vier jaar heeft het Bureau Kartografie en Grafisch Ontwerp (BKGO) van de provincie Flevoland de hoogste onderscheiding gekregen die in Nederland voor kartografie wordt uitgereikt.
Het bureau heeft deze Algemene Kartografieprijs 2000 gekregen voor de vormgeving van het Omgevingsplan Flevoland en het Handboek Huisstijl dat volledig in eigen beheer is ontwikkeld.

BKGO draagt binnen de provinciale organisatie zorg voor de grafische en kartografische ontwerpen die de provincie nodig heeft voor haar beleidsonderwerpen. Zo verzorgt het bureau onder meer de vormgeving van briefpapier, boekomslagen, werkschemas, naamkaartjes, topografische kaarten, brochures en nieuwsbrieven. Ook hebben de ontwerpers van BKGO de vormgeving van de internetsite van de provincie www.flevoland.nl onlangs volledig gerestyled.

De Algemene Kartografieprijs 2000 wordt toegekend door de Nederlandse Vereniging voor Kartografie (NVK). Een jury van deze vereniging buigt zich jaarlijks over de inzendingen voor de Algemene Kartografieprijs. Namens de provincie Flevoland zond BKGO ditmaal de ontwerpen voor het Omgevingsplan en het Handboek Huisstijl in. Het Omgevingsplan Flevoland dat eind vorig jaar is vastgesteld, was een bijzonder project waarbij burgers uitgebreid de gelegenheid hebben gekregen zich uit te spreken over de inrichting van Flevoland. In het oog springende vormgeving was daarbij een belangrijk element om het project herkenbaar te maken bij politiek en burgers. Het Handboek Huisstijl dat BKGO heeft ontwikkeld, vormt de leidraad voor een heldere communicatie van de provincie Flevoland. Zowel naar haar externe relaties als voor de interne organisatie. De provincie Flevoland is trots op de prijs die BKGO voor de ontwerpen heeft gekregen. Temeer omdat het voor de tweede keer in korte tijd is dat deze toonaangevende kartografische prijs bij de provincie terecht komt. Het is een bevestiging van de kwaliteit die de provincie Flevoland in huis heeft.

Datum 10-05-2001 Nummer 2001-046

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie