Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkconferentie 'Bouwen aan eenheid van taal' te Utrecht

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

Presentatie van Gemeenschappelijk Informatiemodel Welzijn

Werkconferentie Bouwen aan eenheid van taal op 10 mei 2001

9 maart 2001

Om kennis over de sector welzijn te verkrijgen, is betrouwbare en bruikbare informatie nodig. Voorwaarde daarvoor is een eenduidig begrippenkader. Maar is dat wel beschikbaar? Als we spreken over functies, activiteiten en producten, bedoelen we dan eigenlijk wel hetzelfde? Hierover gaat de conferentie Bouwen aan eenheid van taal die het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW op 10 mei 2001 in Utrecht organiseert.
Het NIZW / Centrum voor Bedrijfstakinformatie heeft een model ontwikkeld, dat moet leiden tot eenheid van taal: het Gemeenschappelijk Informatiemodel Welzijn (GIM Welzijn). Naast voorstellen voor eenduidig taalgebruik en methoden voor de implementatie daarvan, biedt het een blauwdruk voor de organisatie van de ontwikkeling van eenheid van taal voor de hele welzijnssector. Tijdens de werkconferentie Bouwen aan eenheid van taal wordt dit model gepresenteerd en worden de toepasbaarheid en de implementatie ervan besproken.

Inhoud werkconferentie
In het ochtendprogramma staat een uiteenzetting over het GIM Welzijn op het programma. In het middagprogramma worden deelnemers uitgenodigd om in workshops mee te denken over:


- het belang van eenheid van taal in de samenwerking tussen welzijnsinstellingen;

- het nut en de mogelijkheden van standaardisatie voor het gemeentelijke welzijnsbeleid;

- de landelijke informatievoorziening en het GIM Welzijn;
- standaardisatie als voorwaarde voor kengetallen en bedrijfsvergelijkingen.

Doelgroep
De werkconferentie Bouwen aan eenheid van taal is bedoeld voor professionals uit de sector welzijn, zoals beleidsmedewerkers, medewerkers van databanken, onderzoekers en adviseurs voor informatievoorziening, die belang hechten aan betrouwbare informatie over de sector en willen bijdragen aan het realiseren van goede systemen voor registratie, gegevensverzameling en informatie-uitwisseling.

Meer informatie
Geïnteresseerden in de werkconferentie Bouwen aan eenheid van taal kunnen een aanmeldingsformulier aanvragen bij NIZW / Cursus- en congresbureau, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 66
01, fax (030) 230 64 90, e-mail (congres@nizw.nl).

Contact
NIZW / Cursus- en Congresbureau, e-mail: (congres@nizw.nl)

Laatste update: 9 maart 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie