Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt

Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt

Op woensdag 9 mei heeft wethouder Frank Köhler het Ereteken van Verdienste uitgereikt aan de heer André Guit uitgereikt vanwege zijn vele maatschappelijke activiteiten, met name als 'fietsparkeerdeskundige'.

In 1975 werd de heer Guit maatschappelijke actief toen het plan ontstond om Paradiso te slopen voor de bouw van een groot hotel op het Leidseplein.

Bij de plangroep 'Bouw-es-wat-Anders' leerde de heer Guit erg veel, wat hij vanaf 1977 in de praktijk bracht bij de Fietsersbond Amsterdam. In de loop der jaren ontwikkelde hij diverse specialisaties, waarvan die als 'fietsparkeerdeskundige' het meest expliciet was.

Vanaf 1988 werkte de heer Guit als zelfstandig ondernemer op dit gebied. Twee jaar geleden besloot hij zijn werk als 'fietsparkeerdeskundige' te stoppen, waarna hij de afgelopen anderhalf jaar met de Stichting Welzijn Doven Amsterdam aan plannen werkte om de inrichting van het Dovenontmoetingscentrum te vernieuwen.

De heer Guit heeft gisteravond afscheid genomen van zijn vrienden en bekenden, omdat hij over enkele dagen voor ongeveer een jaar naar Zuid-Amerika vertrekt.

Cynthia Hendriks

^


-

© gemeente Amsterdam - 10-05-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie