Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prijsuitreiking Coram Design Award

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CORAM INTERNATIONAL BV

Prijsuitreiking Coram Design Award 2001

PERSBERICHT

204-10100-c
Contactpersoon:
Coram Design Award 2001
Coram International BV
Mr. Mels G.P.Boom
Postbus 11,
5660AA Geldrop
tel. 040 2809 896
fax 040 2809 899
e-mail (mels.boom@coram.nl)
internet: www.coram.nl

Hoe kunnen we er door middel van productontwerpen van badkamerartikelen voor zorgen dat het ons beschikbare drinkwater efficiënter gebruikt wordt?

De finalisten van Coram Design Award 2001 zijn daar in de afgelopen maanden uitgebreid mee bezig geweest. Op 11 mei wordt de prijs uitgereikt aan de beste oplossers van dit probleem. Dan komt de jury, onder wie Mai Felip (ICSID senator) en Massimo Bortott (topman bij Alessi), bij elkaar voor het verlossende woord.

De Coram Design Award kent dit jaar weer een groot aantal deelnemers: bijna 650 ontwerpers uit de hele wereld namen de uitdaging aan om ontwerpen te maken op het thema 'cherish the magic of water', en meldden zich aan! Uiteindelijk zonden 209 deelnemers 158 ontwerpen in. Daaruit werden 7 ontwerpen gekozen voor de laatste ronde. De ontwerpers daarvan zijn:

Martin Frajka (inzending nr. 151) uit Slowakije Isabelle Dorcival en Pierre de Pouques (101) uit Frankrijk Franck Magné (36) uit Frankrijk
Arnold Aarssen en Francisca van Vliet (50) uit Nederland (Rotterdam) Jan Pavezka (117) uit Tsjechië
Niels Peter Flint en Dorthe Weis Petersen (127) uit Denemarken Ze komen allemaal op 11 mei naar Eindhoven voor de finale op vrijdag 11 mei in de Design Academy / Witte Dame. (interview mogelijk! Contactpersoon: Mels Boom, zie boven).

Daar zijn op 12 en 13 mei de inzendingen voor het publiek te zien (Emmasingel 12, Eindhoven, 5e verdieping, dagelijks van 10-17, zondags van 11-17). De deelnemers zullen bovendien met vermelding van naam en land van herkomst op het internet (www.coram.nl) worden voorgesteld.

Voorzitter van de jury is mevrouw dr. Mai Felip, lid van de senaat van de ICSID (International Council of Societies of Industrial Design). Verder bestaat de jury uit specialisten als

- Manager Massimo Bortott van de italiaanse design-factory Alessi

- Prof. Jan Jacobs, hoogleraar industrieel ontwerpen aan de TU Delft),

- voormalig bestuursvoorzitter van de Design Academy Jan Lucassen,

- Jos Oberdorf, partner van ontwerpbureau npk in Leiden,
- Simonetta Carbonaro, ergonome van Domus Academy te Milaan
Organisator van deze designwedstrijd is Coram International BV, gevestigd in Geldrop, een van de leidende fabrikanten van sanitaire- en huishoudelijke artikelen in Europa. In Nederland verkoopt Coram via diverse dochtermaatschappijen deze artikelen onder de merken Tiger (haken, badkameraccessoires uit kunststof en metaal, toiletzittingen en -borstels, handdouches), Sealskin (badmatten, veiligheidsmatten, douchegordijnen, douchecabines en -bakken, baden en badkameraccessoires) en Geesa (badkameraccessoires uit metaal). De verkoop geschiedt via bouwmarkten, warenhuizen, speciaalzaken en de vakhandel.

Goed design voor de badkamer
Met deze internationale prijsvraag wil Coram in Europa haar positie als leverancier van producten met een goed design voor betaalbare badkamerartikelen benadrukken en de markt een frisse impuls geven ten voordele van de op design gerichte consument.

Verwachtingen overtroffen
De reacties hebben de organisator met betrekking tot het aantal inzenders en de aandacht en waardering voor de prijs duidelijk overtroffen. Het gros van de inschrijvers komt uit Europa, maar er zijn veel deelnemers uit landen daarbuiten. De inschrijving was via het Internet mogelijk en werd via de vakmedia bekendgemaakt. Er was geen leeftijdsgrens voor de ontwerpers. Verdere informatie is te zien op www.coram.nl.


07 mei 01 16:48

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie