Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie 'Wiskunde van de aangedreven slinger'

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Wiskunde van de aangedreven slinger

Veel natuurkundige, scheikundige, biologische en ook economische verschijnselen kunnen in wiskundige modellen worden weergegeven. Soms zijn dat betrekkelijk eenvoudige formules, maar ook zeer complexe, grillig verlopende fenomenen kunnen tegenwoordig met behulp van de chaostheorie gemodelleerd worden in niet-lineaire dynamische systemen die afhankelijk zijn van parameters. "Via zo'n model", zegt Martijn van Noort, "Kun je proberen om het kwalitatieve en, indien mogelijk, ook kwantitieve gedrag van dergelijke systemen te begrijpen." Het is dan vooral interessant om te kijken hoe het gedrag van zo'n systeem verandert als men de waarde van die parameters varieert. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie