Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kinderen en muziek centraal tijdens Tuinenmaanden Utrecht

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Utrecht, 11 mei 2001

Kinderen en muziek centraal tijdens
Tuinenmaanden Utrecht

Alle Tuinactiviteiten ook op internet: www.tuinenmaand.nl

De tuinenmaanden in de provincie Utrecht, die jaarlijks door het Utrechts Bureau voor Toerisme worden georganiseerd, zijn van start gegaan. Nog nooit namen zoveel tuinen deel en het activiteitenprogramma is dit jaar nog uitgebreider en veelzijdiger.

Toename aantal privétuinen

Tijdens de Tuinenmaanden, van mei t/m oktober 2001, staan de tuinen en parken in de provincie Utrecht centraal. 55 tuinen hebben een uitgebreid en veelzijdig activiteiten-programma ontwikkeld. Uniek is het grote aantal privétuinen dat haar poorten tijdens de Tuinenmaanden voor iedereen opent: meer dan 20 in totaal.

De activiteiten zijn divers: een fietsdag langs open privétuinen, schildercursus in een bloementuin, met knapzak van tuin naar tuin en langs boerenerven en vele activiteiten meer.

Nieuw: juni Kindertuinenmaand en juli/augustus Muziek in de tuinenmaanden

Voor het eerst staan dit jaar binnen de Tuinenmaanden drie maanden in het teken van een thema. Juni is Kindertuinenmaand en de maanden juli en augustus zijn de Muziek in de tuinenmaanden. De bedoeling is om deze maanden de komende jaren uit te bouwen tot grootse activiteitenmaanden. Voor dit jaar zijn er al een aantal bijzondere activiteiten voor ontwikkeld. Wat te denken van een kinderconcert in de tuinen van Kasteel de Haar, waaraan alle kinderen mogen deelnemen terwijl hun ouders heerlijk kunnen picknicken in de tuinen?

De Tuinenmaandenbrochure

Alle activiteiten zijn terug te vinden in de Tuinenmaandenbrochure. Deze full-colour brochure is nu gratis verkrijgbaar bij o.a. de grote VVV's en bibliotheken in het land, bij alle bibliotheken en VVV's in de provincie Utrecht en bij de deelnemende tuinen. De Tuinenmaandenbrochure is ook telefonisch op te vragen bij VVV Utrecht tegen betaling van portokosten, tel. 0900-4141414 (f 1,- per minuut).

Tuinenmaanden nu ook op internet

Alle informatie uit de Tuinenmaandenbrochure is eveneens terug te vinden op een nieuwe website: www.tuinenmaand.nl Op deze site staat ook de actuele informatie over de tuinactiviteiten vermeld, zoals de eventuele afgelasting van tuinactiviteiten vanwege MKZ.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie