Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internet Gebruikersgroepen verenigen zich tot SIGN-IN

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Geachte dames en heren van de pers,

Afgelopen vrijdag, 4 mei, heeft er een overleg plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van de volgende gebruikersgroepen: Vereniging Kabelfoon Gebruikers Groep (vKGG), Women on the web, Wanadoo Internet Gebruikers Groep (WIGG), COAX NL (Chello gebruikersgroep) en Troubles@Home. Gezamelijk hebben wij besloten tot de oprichting van een overkoepelend orgaan waarin zoveel mogelijk internetgebruikersgroepen vertegenwoordigd zullen zijn. Naast bovengenoemde gebruikersgroepen hebben ook de Gebruikers Groep Brunssum.Net (GGBN) en de Kabel Gebruikers Groep Veendam (KGGV) al aangegeven aan dit initiatief mee te willen werken.

Als naam is gekozen voor SIGN-IN (Stichting Internet Gebruikersgroepen Netwerk in Nederland). De bedoeling is dat SIGN-IN een logische tegenhanger wordt van de NLIP (vereniging van Nederlandse Internet Providers).

Directe aanleiding voor de oprichting van SIGN-IN was de gang van zaken rondom de consultatie van gebruikersgroepen voor het nieuwe keurmerk van de NLIP. Tijdens die bijeenkomst bleek dat de meningen van de gebruikergroepen niet zwaar zouden wegen in de totstandkoming van het nieuwe keurmerk. Bovendien werd ons gezegd dat we na die ene bijeenkomst niet op verder overleg of feedback konden rekenen. Reden genoeg om het nieuw in te voeren NLIP keurmerk op zijn minst met een gezond wantrouwen te bekijken.

SIGN-IN zal een aantal minimum-eisen opstellen waarvan wij vinden dat zij in een keurmerk thuishoren. Wij hopen dat die ook in het nieuwe NLIP-keurmerk terug te vinden zijn. Mocht dit niet het geval blijken, dan overwegen wij de invoering van een eigen keurmerk voor internet service providers.

Naast het keurmerk zal SIGN-IN zich bezighouden met zaken die alle internetgebruikersgroepen aangaan. Te denken valt aan kwaliteitsbewaking vanuit het perspectief van de eindgebruikers, of communicatie met OPTA, NMA, NLIP, Consumentenbond en politiek.

Natuurlijk hopen wij dat zoveel mogelijk (liefst alle) internetgebruikersgroepen zullen deelnemen aan SIGN-IN. Daarbij maakt het niet uit op welke vorm van internetverbinding de groep zich richt (analoog, kabel, ADSL, enz.). Gebruikersgroepen die geinteresseerd zijn, kunnen zich per email wenden tot sign-(in@troublesathome.nl)

Met vriendelijke groeten
namens SIGN-IN,

Hans Ronhaar (coördinator a.i.) en
Dennis Piet (contactpersoon a.i.)

Email (voorkeur boven telefoon): sign-in@(troubles@home.nl) Telefoon (eventueel): 074-2508552

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie