Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afscheidrede: Beheer van Informatiesystemen her en der

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Bron: Technische Universiteit Delft
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Delft

Alle promoties, intree- en afscheidsredes worden gehouden in de Aula van de TU Delft, Mekelweg 5, Delft

Afscheidsrede:

Informatiesystemen
11-05-2001 | 16.00 uur
Prof.dr.ir. M. Looijen | hoogleraar Informatiestrategie en Beheer van Informatiesystemen, faculteit Informatietechnologie en Systemen

Beheer van Informatiesystemen her en der
Hoewel het beheer van informatiesystemen als conglomeraat van allerlei apparatuur, programmatuur en gegevensbanken al in de jaren zestig, met name in de computercentra, plaatsvond, verwierf het pas eind jaren tachtig een plaats in het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Men onderkende dat het instandhouden en optimaliseren van informatiesystemen in een dynamische wereld met betrekking tot onder meer beschikbaarheid, betrouwbaarheid, beveiliging en performance, meer vereiste dan alleen enige praktische ervaring. Het werd een wetenschappelijke discipline met een sterk maatschappelijk en toepassingsgericht accent met technologische, strategische, organisatorische en economische vraagstukken. Gaandeweg werden informatiesystemen meer en meer vervangen door informatie- en communicatietechnologie. Het aanvankelijk te beheren lokale informatiesysteem werd door het Internet als open en internationaal communicatiemiddel en door een almaar toenemender integratie met bedrijfsprocessen een gecompliceerd object. Het beheer hiervan is de uitdaging voor vandaag en morgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie