Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delegatie uit Martin verdiept zich in afvalbeleid Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogeveen

Nieuws8 mei 2001

Delegatie Martin verdiept zich in
afvalbeleid Hoogeveen

Komende vrijdag is een kleine delegatie uit Martin op bezoek in Hoogeveen. Het gaat om drie personen die zich hier beroepshalve willen laten informeren over afval en milieu. In het weekprogramma dat de gemeente Hoogeveen de drie Slowaken aanbiedt is aandacht voor onder andere het gemeentelijk beleid, de gemeentewerf, de Restgoedwagen en kringloopbedrijf Het Goed.

De delegatie bestaat uit twee ambtenaren van de gemeente Martin en een functionaris van een particulier afvalinzamelingsbedrijf. Zij zullen een week in Hoogeveen verblijven. De gemeente Hoogeveen verzorgt het
werkprogramma, de stichting Stedenband Martin-Hoogeveen het vrije-tijdsprogramma. Ook een aantal andere Nederlandse gemeenten die een stedenband hebben met een Slowaakse gemeente, ontvangen volgende week
functionarissen uit Slowakije.

De bezoeken staan in het teken van recycling en afvalbeheer, een onderwerp dat door de gemeenten in Slowakije is aangedragen. Doel is dat de Slowaakse deelnemers het geleerde thuis kunnen toepassen.

Volgende week vrijdag verzorgt de het Ministerie van Economische Zaken (EZ) samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) de afsluiting van het bezoek aan Nederland.

Het ministerie van EZ stimuleert de samenwerking met landen die in aanmerking komen voor toetreding tot de Europese Unie. Zo heeft EZ de VNG gevraagd gemeentelijke trainingen te verzorgen voor functionarissen in die landen. Het bezoek aan Hoogeveen staat in dit kader.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie