Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Negende editie NIZW Vluchtelingenalmanak

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

Negende editie Vluchtelingenalmanak

Vluchtelingenalmanak geactualiseerd met gegevens uit nieuwe Vreemdelingenwet

11 mei 2001

Bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW is de nieuwe Vluchtelingenalmanak verschenen. In De kleine almanak voor informatie en advies: Vluchtelingen 2001/2002 staat praktische, bondige en volledig geactualiseerde informatie over regelingen en voorzieningen op sociaal en juridisch gebied, aangevuld met specifieke informatie voor asielzoekers en vluchtelingen. De almanak bevat ook informatie voor andere nieuwkomers die nog niet zo lang in Nederland verblijven en meer willen weten van de Nederlandse samenleving.

Per 1 april 2001 trad de nieuwe vreemdelingenwet in werking. Een nieuwe wet die een betere en snellere asielprocedure beoogt. De negende volledig herziene druk van de Vluchtelingenalmanak bevat de laatste stand van zaken. De regelgeving en voorzieningen die van toepassing zijn sinds de inwerkingtreding van de Vreemdelingenwet 2000 zijn in deze almanak opgenomen.

Onderwerpen
Gezinshereniging, wonen, werken, verblijfsvergunningen, onderwijs en studiefinanciering, bijstandsuitkering, discriminatie, rechtshulp, inburgering, paspoorten, huwelijk en samenwonen, sterven en erven, verzekeringen en gezondheidszorg. Al deze onderwerpen komen aan bod in de nieuwe editie van de Vluchtelingenalmanak. Een adreslijst en een uitgebreid trefwoordenregister maken deze uitgave compleet. Ook aan deze editie heeft de Vereniging Vluchtelingenwerk Nederland weer een bijdrage geleverd.

Bestellen
De kleine almanak voor informatie en advies: Vluchtelingen 2001/2002 staat onder eindredactie van Marie-Claire Freijser en kost f 29,50. ISBN 90-5050-867-7 en E 118491. De publicatie is te bestellen bij NIZW Uitgeverij, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 66 07, fax (030) 230 64 91, e-mail (bestel@nizw.nl).

Contact
Afdeling Verkoop, e-mail: (bestel@nizw.nl)

Laatste update: 11 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie