Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: aanrijding met licht gewonde

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 11-05-2001 Politieberichten van 10/5 (13.00 uur) t/m 11/5 (07.00 uur)

Drachten: aanrijding met licht gewonde
Donderdag omstreeks 08.35 uur vond op afrit van de Rijksweg A 7 naar de Haven een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een motor, een 33-jarige inwoner van Rolde, heeft vermoedelijk te hard gereden en is in de bocht gaan remmen, waardoor hij met de motor onderuit ging en tegen een verkeersbord tot stilstand kwam. De bestuurder is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Bantega: inbraak woning
Donderdag tussen 09.30 en 12.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Otterweg. Via verbreking van een Wc-raampje kwam men binnen. Uit de woning werden een multiboor in koffer, een geldkistje en een portemonnee weggenomen. In het geldkistje en de portemonnee zat ruim duizend guldend. De bewoonster, een 39-jarige inwoonster van Bantega, heeft aangifte gedaan.

Gorredijk: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 13.30 uur werd bij een winkel aan de Hoofdstraat een winkeldiefstal gepleegd. Een 44-jarige inwoonster van Gorredijk werd op heterdaad betrapt toen zij 4 pakjes shag wegnam. De vrouw werd door het personeel aangehouden. Toen ze was aangehouden, probeerde zij de shag ongemerkt terug te leggen. De vrouw werd overgebracht naar het bureau. Een medewerkster van de winkel, een 32-jarige inwoonster van Heerenveen, heeft aangifte gedaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: lokaalvredebreuk
Donderdag omstreeks 15.25 uur werd een 46-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden. De man wilde de amusementenhal aan de Gedempte Molenwijk niet verlaten. De man verkeerde onder invloed van alcohol en viel de bezoekers en het personeel lastig. De man werd overgebracht naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: geen rijbewijs
Donderdag omstreeks 16.00 uur werd op de J.H. Knoopstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 19-jarige inwoner van Leeuwarden, reed zonder rijbewijs. In het verleden is hij hiervoor reeds enkele malen bekeurd. Ook nu kreeg hij een bekeuring en werd zijn auto in beslag genomen.

Harlingen: diefstal
Van woensdag op donderdag werden uit een kantoorunit van een bedrijf aan de Kanaalweg twee opladers met portofoons weggenomen. De kantoorunit stond op het bedrijfsterrein. De deur van de kantoorunit werd opengebroken. Namens het bedrijf heeft een 30-jarige inwoner van Winkel aangifte gedaan.

Leeuwarden: lastige man
Donderdag omstreeks 20.25 uur werd op de Oude Lombardsteeg een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Bij de aanhouding pleegde de man verzet en beledigde hij de agenten, die hem aanhielden. Ook werden zij door de man uitgescholden. De verdachte, die gedronken had, werd aangehouden vanwege het feit dat hij kort daarvoor op de Wirdumerdijk en het Ruiterskwartier het winkelende publiek had lastig gevallen. De man dreigde de mensen te slaan en zocht ruzie en spuugde naar passerende mensen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: man met alarmpistool
Donderdag omstreeks 20.40 uur kwam er een melding binnen dat bij een supermarkt op de Voorstreek een overval zou zijn en dat er geschoten was. Van een overval was geen sprake. Een medewerker van de supermarkt, een 40-jarige inwoner van Leeuwarden, sloot samen met twee collega`s de zij-ingang van de supermarkt aan de Amelandsstraat af. Een groepje van drie personen liep toen op hen af. Eén van dit groepje, een blanke man had een pistool in de hand. Hij richtte dit in eerste instantie op de medewerkers van de winkel en schoot vervolgens in de lucht. De mensen voelden zich hierdoor bedreigd. De schutter liep daarop weg in de richting van de Bonifatiusplein. De verdachte, een 39-jarige inwoner van Leeuwarden, werd even later aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachte was in het bezit van een alarmpistool en had hiermee geschoten. Het alarmpistool werd in beslag genomen. Verder had de verdachte nog een wapenstok en een dolkmes bij zich. Ook deze wapens werden in beslag genomen. De verdachte is ingesloten.

Rottevalle: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.20 uur werd op de Arendswyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Oudega(SM), bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 540 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur.

Wolvega: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.30 uur werd op de Lycklamaweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Wolvega, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 420 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.15 uur werd op de Ziuderstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 44-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 350 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Oosterwolde: inbraak bibliotheek
Vrijdag omstreeks 03.00 uur kwam er een melding binnen dat er werd ingebroken bij de bibliotheek aan de Groote Singel. Toen de patrouille ter plaatse kwam, zag men dat een raam van de kantoorruimte openstond. In de bibliotheek werden twee mannen aangetroffen, die er bij het zien van de politie vandoor gingen. Deze mannen, 47 en 41 jaar, beiden uit Groningen, konden even later op de Nanningaweg worden aangehouden. Op het parkeerterrein van het gemeentehuis werd een kassa uit de bibliotheek aangetroffen. Men was de bibliotheek binnen gekomen door verbreking van de achterdeur. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en beiden zijn ingesloten. In de loop van vandaag zal het onderzoek worden voortgezet.

Oosterwolde: inbraak supermarkt
Vrijdag omstreeks 03.40 uur werd ingebroken in een supermarkt aan het Stipeplein. Via vernieling van een ruit was men de supermarkt binnengekomen. De eigenaar zal vandaag inventariseren, wat er precies is meegenomen. Vermoedelijk betreft het alleen sigaretten en shag. Een medewerker van de winkel, een 22-jarige inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Franeker: ontzegging rijbevoegdheid
Vrijdag omstreeks 04.30 uur zag een patrouille een bestuurder van een personenauto rijden over de Edisonstraat. Van deze bestuurder was bekend dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had tot 14 november 2001. Toen de bestuurder, een 28-jarige inwoner van Harlingen, een stopteken kreeg, ging hij er met zijn auto vandoor. Uiteindelijk bracht de bestuurder zijn auto op de Minne Hofstrastraat tot stilstand. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau bleek dat de auto niet was verzekerd. De verdachte kreeg een bekeuring voor de geconstateerde overtredingen. Hij werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...