Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: aanrijding met licht gewonde

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 11-05-2001 Politieberichten van 10/5 (13.00 uur) t/m 11/5 (07.00 uur)

Drachten: aanrijding met licht gewonde
Donderdag omstreeks 08.35 uur vond op afrit van de Rijksweg A 7 naar de Haven een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een motor, een 33-jarige inwoner van Rolde, heeft vermoedelijk te hard gereden en is in de bocht gaan remmen, waardoor hij met de motor onderuit ging en tegen een verkeersbord tot stilstand kwam. De bestuurder is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Bantega: inbraak woning
Donderdag tussen 09.30 en 12.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Otterweg. Via verbreking van een Wc-raampje kwam men binnen. Uit de woning werden een multiboor in koffer, een geldkistje en een portemonnee weggenomen. In het geldkistje en de portemonnee zat ruim duizend guldend. De bewoonster, een 39-jarige inwoonster van Bantega, heeft aangifte gedaan.

Gorredijk: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 13.30 uur werd bij een winkel aan de Hoofdstraat een winkeldiefstal gepleegd. Een 44-jarige inwoonster van Gorredijk werd op heterdaad betrapt toen zij 4 pakjes shag wegnam. De vrouw werd door het personeel aangehouden. Toen ze was aangehouden, probeerde zij de shag ongemerkt terug te leggen. De vrouw werd overgebracht naar het bureau. Een medewerkster van de winkel, een 32-jarige inwoonster van Heerenveen, heeft aangifte gedaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: lokaalvredebreuk
Donderdag omstreeks 15.25 uur werd een 46-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden. De man wilde de amusementenhal aan de Gedempte Molenwijk niet verlaten. De man verkeerde onder invloed van alcohol en viel de bezoekers en het personeel lastig. De man werd overgebracht naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: geen rijbewijs
Donderdag omstreeks 16.00 uur werd op de J.H. Knoopstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 19-jarige inwoner van Leeuwarden, reed zonder rijbewijs. In het verleden is hij hiervoor reeds enkele malen bekeurd. Ook nu kreeg hij een bekeuring en werd zijn auto in beslag genomen.

Harlingen: diefstal
Van woensdag op donderdag werden uit een kantoorunit van een bedrijf aan de Kanaalweg twee opladers met portofoons weggenomen. De kantoorunit stond op het bedrijfsterrein. De deur van de kantoorunit werd opengebroken. Namens het bedrijf heeft een 30-jarige inwoner van Winkel aangifte gedaan.

Leeuwarden: lastige man
Donderdag omstreeks 20.25 uur werd op de Oude Lombardsteeg een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Bij de aanhouding pleegde de man verzet en beledigde hij de agenten, die hem aanhielden. Ook werden zij door de man uitgescholden. De verdachte, die gedronken had, werd aangehouden vanwege het feit dat hij kort daarvoor op de Wirdumerdijk en het Ruiterskwartier het winkelende publiek had lastig gevallen. De man dreigde de mensen te slaan en zocht ruzie en spuugde naar passerende mensen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: man met alarmpistool
Donderdag omstreeks 20.40 uur kwam er een melding binnen dat bij een supermarkt op de Voorstreek een overval zou zijn en dat er geschoten was. Van een overval was geen sprake. Een medewerker van de supermarkt, een 40-jarige inwoner van Leeuwarden, sloot samen met twee collega`s de zij-ingang van de supermarkt aan de Amelandsstraat af. Een groepje van drie personen liep toen op hen af. Eén van dit groepje, een blanke man had een pistool in de hand. Hij richtte dit in eerste instantie op de medewerkers van de winkel en schoot vervolgens in de lucht. De mensen voelden zich hierdoor bedreigd. De schutter liep daarop weg in de richting van de Bonifatiusplein. De verdachte, een 39-jarige inwoner van Leeuwarden, werd even later aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachte was in het bezit van een alarmpistool en had hiermee geschoten. Het alarmpistool werd in beslag genomen. Verder had de verdachte nog een wapenstok en een dolkmes bij zich. Ook deze wapens werden in beslag genomen. De verdachte is ingesloten.

Rottevalle: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.20 uur werd op de Arendswyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Oudega(SM), bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 540 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur.

Wolvega: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.30 uur werd op de Lycklamaweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Wolvega, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 420 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.15 uur werd op de Ziuderstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 44-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 350 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Oosterwolde: inbraak bibliotheek
Vrijdag omstreeks 03.00 uur kwam er een melding binnen dat er werd ingebroken bij de bibliotheek aan de Groote Singel. Toen de patrouille ter plaatse kwam, zag men dat een raam van de kantoorruimte openstond. In de bibliotheek werden twee mannen aangetroffen, die er bij het zien van de politie vandoor gingen. Deze mannen, 47 en 41 jaar, beiden uit Groningen, konden even later op de Nanningaweg worden aangehouden. Op het parkeerterrein van het gemeentehuis werd een kassa uit de bibliotheek aangetroffen. Men was de bibliotheek binnen gekomen door verbreking van de achterdeur. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en beiden zijn ingesloten. In de loop van vandaag zal het onderzoek worden voortgezet.

Oosterwolde: inbraak supermarkt
Vrijdag omstreeks 03.40 uur werd ingebroken in een supermarkt aan het Stipeplein. Via vernieling van een ruit was men de supermarkt binnengekomen. De eigenaar zal vandaag inventariseren, wat er precies is meegenomen. Vermoedelijk betreft het alleen sigaretten en shag. Een medewerker van de winkel, een 22-jarige inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Franeker: ontzegging rijbevoegdheid
Vrijdag omstreeks 04.30 uur zag een patrouille een bestuurder van een personenauto rijden over de Edisonstraat. Van deze bestuurder was bekend dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had tot 14 november 2001. Toen de bestuurder, een 28-jarige inwoner van Harlingen, een stopteken kreeg, ging hij er met zijn auto vandoor. Uiteindelijk bracht de bestuurder zijn auto op de Minne Hofstrastraat tot stilstand. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau bleek dat de auto niet was verzekerd. De verdachte kreeg een bekeuring voor de geconstateerde overtredingen. Hij werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie