Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Juryleden van de Friese Pyt van der Zee-prijs benoemd

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Juryleden van de Pyt van der Zee-prijs benoemd

Gedeputeerde Staten van Fryslân hebben drie leden benoemd voor de jury van de Pyt van der Zee-prijs: de nieuwe prijs voor het amateurtoneel. De juryleden zijn:

De heer Jan Arendz. Hij speelt sinds 1975 bij Tryater bij het amateurtoneel, docent bij de opleiding van de toneel-keurmeesters en bestuurslid bij de Friese Amateurschool (Frats)

Mevrouw Anna Bilker. Zij is redacteur bij de Nederlandse Vereniging van Amateurtheater, docente drama en theatergeschiedenis. Verder schrijft en regisseert mevrouw Bilker toneel voor jongeren

De heer Klaas Wielinga. Wielinga is jaren speler en regisseur geweest bij het amateurtoneel en was recensent van toneeluitvoeringen. Hij is nu bestuurslid van STAF (Stichting Amateurtoaniel Fryslân).

De Pyt van der Zee-prijs is in de vergadering van 5 juli 2000 door Provinciale Staten in het leven geroepen. De prijs wordt om de drie jaar uitgereikt. Eind november van dit jaar, zal de prijs voor de eerste keer worden uitgereikt. De winnaar krijgt een oorkonde en een geldbedrag ( 4000,-)

11 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie