Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: bromfietscontrole

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Verkeerscontroles
11-5-2001. Gistermiddag hield de politie een bromfietscontrole op de Amsteldijk. De agenten controleerden 69 bromfietsen en schreven 29 bonnen uit. Het ging daarbij onder meer om het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat, onverzekerd rijden en kapotte remmen. Alle overtreders krijgen binnenkort bericht thuis.

Alcohol
Gisteravond arresteerde de politie een Russische vrachtwagenchauffeur die te veel had gedronken. Een blaastest gaf 865 UGL (ongeveer 2 promille) aan. In overleg met de officier van justitie werd de man direct een boete van 2000 gulden opgelegd. Bovendien moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidscontrole A2 Noord
Op de Rijksweg A2 Noord hield de politie gisteren een snelheidscontrole. De agenten zetten 130 snelheidsovertreders op de bon. Op de Rijksweg A2 Noord gold gisteren een maximumsnelheid van 70 in verband met werkzaamheden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 129 kilometer per uur. Drie automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.Autokrakers gearresteerd
11-5-2001. Op de Oosterdokskade arresteerde de politie gistermiddag twee autokrakers (49 en 32 jaar). Het duo werd door agenten op heterdaad betrapt toen zij op de Oosterdokskade twee autos openbraken. De verdachten zijn ingesloten aan een politiebureau. Het inbrekersgereedschap is in beslag genomen.


Dronken schipper
11-5-2001. Gisteravond arresteerde de politie een 27-jarige bestuurder van een boot die te veel had gedronken. De man trok de aandacht van omstanders. Zij zagen dat de verdachte tijdens het draaien twee woonboten ramde. Toen politieagenten een onderzoek instelden merkten zij dat de schipper onvast ter been was en naar alcohol rook. Een blaastest gaf 745 UGL (ongeveer 1,7 promille) aan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie