Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: meisje aangevallen door man

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 11-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 11 mei 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: meisje lastig gevallen en mishandeld Een 14-jarig meisje uit Winschoten is donderdagavond op de Bovenburen in haar woonplaats lastig gevallen door een nog onbekende man. Het kind fietste tussen 19.00 uur en 19.30 uur met een vriendin van de Eekhoornhof naar de Bovenburen toen er plotseling een onbekende man uit de bossages langs het fietspad kwam. De man pakte een damesfiets, die hij bij zich had, op en gooide die tegen het langsfietsende kind aan. Zij kon overeind blijven maar liep letsel op aan een been. De man pakte het meisje vervolgens vast en sloeg haar tegen het hoofd. Het slachtoffer wist zich los te rukken en er op haar fiets vandoor te gaan. Bij een vriend belde ze de politie. Een onderzoek in de omgeving door surveillerende politiemensen leverde niets op. De politie stelt een onderzoek in en is daarbij op zoek naar mensen die de verdachte mogelijk hebben gezien aan het begin van donderdagavond. Het signalement van de man luidt als volgt: onverzorgde blanke man van ongeveer 30 jaar; lang blond haar, gekleed in een spijkerbroek en een T-shirt. De man droeg geen schoenen. Hij liep op sokken. Vermoedelijk verplaatst de man zich op een zwarte damesfiets, mogelijk model opoefiets. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Winschoten, telefoon 0900 8844.

Harkstede: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Hoofdweg in Harkstede zijn donderdagavond een 49-jarige man en een vrouw, leeftijd nog niet bekend, beiden uit Harkstede gewond geraakt. Zij zaten in een auto die werd bestuur door de man. Door nog onbekende oorzaak raakte hij met zijn auto naast de weg en verloor de macht over het stuur. De auto botste vervolgens tegen een boom en kwam tegen een tuinmuurtje van een woning tot stilstand. De vrouw raakte bekneld en is door de brandweer uit de zwaar beschadigde auto gehaald. Ze is met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. De bestuurder leek aanvankelijk niet gewond. Tijdens een gesprek echter met politiemensen werd de man onwel en is alsnog naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Hij verkeerde mogelijk onder invloed van alcohol of verdovende middelen. Van de man is een bloedproef genomen. De auto is door een berger weggesleept. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Kielwindeweer: fietser gewond bij ongeval
Donderdagmiddag raakte een 76-jarige man uit Kielwindeweer gewond bij een verkeersongeval op de Nieuwe Compagnie in Kielwindeweer. De man reed op een fiets en werd aangereden door een 36-jarige automobilist uit Sappemeer op het moment dat hij van de weg linksaf de inrit bij zijn woning inreed. Hij liet daarbij de tegemoetkomende auto niet voorgaan. De man kwam te vallen en is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Appingedam: man aangehouden na vechtpartij
De politie heeft donderdagavond in een woning aan de Klaas Bosstraat in Appingedam een 25-jarige man uit Appingedam aangehouden. De man had om onbekende redenen vernielingen aangericht aan een schutting bij een woning aan de Pieter Veningastraat in Appingedam. Bij de komst van de politie bleek de man inmiddels naar zijn woning in de Bosstraat te zijn gegaan. Inmiddels kwam bij de politie het bericht binnen dat de man had geprobeerd zijn eigen woning in brand te steken. Er ontstond overigens geen brand. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en was volkomen over zijn toeren. Hij schold de politiemensen uit en had zich van nagenoeg al zijn kleding ontdaan. Hij werd aangehouden maar verzette zich tegen de aanhouding. Ook omstanders bemoeiden zich met de aanhouding waardoor een handgemeen ontstond met politiemensen. Daarbij is door de politie gebruik gemaakt van pepperspray. De verdachte kon daarna worden meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten ter ontnuchtering en voor onderzoek verhoor. Een bij de vechtpartij betrokken politieman liep dusdanig letsel op aan een hand dat hij in een ziekenhuis moest worden behandeld. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de vernieling in de Veningastraat.

Noordhorn: fietsers vallen
Een groep wielrenners (aantal niet bekend) kwam donderdagavond ten val aan het Van Starkenborghkanaal noordzijde in Noordhorn, nadat twee fietser van de groep tegen elkaar waren aangereden. De hele groep kwam vervolgens ten val waarbij een 40-jarige man en een 46-jarige man, beiden uit Zuidhorn gewond raakten. Ze zijn beiden met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Midwolda: automobilist gewond na ongeval
Een 42-jarige man uit Finsterwolde is donderdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oudlandseweg in Midwolda. De man reed in een auto met daarachter een aanhangwagen, beladen met grint. Doordat hij moest uitwijken voor een tegemoetkomende landbouwtractor raakte de combinatie vermoedelijk tengevolge van de verkeerde belading van de aanhangwagen aan het slingeren. De combinatie kwam naast de weg terecht waarna de aanhangwagen omsloeg. Daardoor verloor de bestuurder de macht over het stuur en belandde met de auto op de kop in de sloot. Hij liep armletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de auto en de aanhangwagen afgevoerd.

Grootegast: man aangehouden
Op het terrein van het asielzoekerscentrum aan de Industrieweg in Grootegast heeft de politie donderdagmiddag een 22-jarige man uit Guinee Bissau aangehouden. In verband met het overmatig alcoholgebruik van de man en het daarmee gepaard gaande verbale en fysieke geweld is hem de toegang tot het AZC ontzegd. De man was toch weer het terrein opgegaan en lag, onder invloed van alcohol, te slapen in een één van de bewonersverblijven. Hij weigerde het terrein te verlaten en is door de politie aangehouden voor erfvredebreuk en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is de man heengezonden met dagvaarding en een geldboete van 800 gulden.

Groningen: auto op de kop
Agenten troffen donderdagnacht rond 05.00 uur op de kruising Grote Beerstraat met de Herculesstraat een auto op de kop aan. Bij het ongeval stonden twee geparkeerde autos die schade hadden opgelopen. Bij de wagen was niemand aanwezig. De eigenaar van de auto die in de Grote Beerstraat woont was wakker maar zei van niets te weten. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Zij kunnen zich melden bij basiseenheid West op telefoonnummer 0900 8844.

Groningen: verkeerscontrole
Bij een algemene verkeerscontrole op het Damsterdiep zijn donderdagochtend 120 autos gecontroleerd. 17 bekeuringen werden uitgeschreven waaronder 13 voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Een bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben en een ander kon geen rijbewijs tonen. Een proces-verbaal werd opgemaakt voor een gladde band en een voor een defecte richtingaanwijzer.

Groningen: man wordt na bon agressief
Een 20-jarige man zonder vaste woonplaats werd agressief toen hij donderdagmiddag een bon kreeg voor het zich hinderlijk op houden in een portiek aan de Nieuwe Kerkhof. Hij begon de agenten te schoppen en te slaan en kon met gepast geweld worden overmeesterd. Na overbrenging naar het bureau en verhoor werd hij met een proces-verbaal op zak op vrije voeten gesteld.

Groningen: jongens aangehouden voor baldadigheid Twee jongens (17 en 18 uit Siddeburen) zijn donderdagnacht aangehouden omdat ze boven op een abri op het Damsterdiep stonden. Ook hadden zij de inhoud van de vuilnisbakken bij het bushokje op straat geleegd. Met een bon in hun bezit werden zij op vrije voeten gesteld.

Groningen: man (25) op Kwinkenplein gestoken
Een 25-jarige man uit Groningen is donderdagnacht op het Kwinkenplein na een woordenwisseling met een nog onbekende man in zijn hals en gezicht gestoken. De Stadjer kwam fietsend vanaf het Kattenhage en werd volgens getuigen aangesproken door de verdachte. Plotseling voelt het slachtoffer dat hij gestoken is en een taxi vervoert hem na het ziekenhuis. Een zoektocht naar de verdachte in onder meer de Prinsentuin leverde geen resultaat op. Het signalement van de verdachte: man, huidskleur onbekend, lengte ongeveer 200 cm, slank postuur, wit petje, witte jas en een lichte broek. Hij sprak met een Frans accent. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Glimmen; diefstal planten uit kwekerij
De eigenaar van een kwekerij aan de Parallelweg in Glimmen heeft donderdag aangifte gedaan van diefstal van een aantal planten. Uit de kwekerij werden zon zestig buxus planten en vier laurier planten weggenomen, vermoedelijk in het weekend van 5 mei.

Groningen: winkeldief bedreigt bedrijfsleider
In een sportzaak aan de Vismarkt werd een 39-jarige man uit Groningen door het winkelpersoneel betrapt op het stelen van trainingsjasjes en een trainingsbroek. De man ging aanvankelijk rustig mee na zijn ontdekking maar begon zich te verzetten en bedreigde de bedrijfsleider. Hij werd aangehouden en op het bureau ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: Stadjer maakt problemen met taxichauffeur Op de Ebbingebrug maakte een 39-jarige fietsende Stadjer problemen donderdagavond met een 29-jarige taxichauffeur. Er ontstond onenigheid door een aanrijding waarbij geen schade of letsel ontstond maar wel een scheldpartij. Op enig moment werd de onder invloed van alcohol zijnde 39-jarige agressief en kon hij met enige moeite door de politie worden overmeesterd. In de tussentijd trapte de boze Groninger nog een deuk in een toevallig passerende auto. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: winkeldieven aangehouden
Op aanwijzing van beveiligingsmedewerkers hield de politie donderdagmiddag twee personen aan ( 23-jarige vrouw uit Groningen en een 25-jarige man uit Amsterdam) in een parkeergarage in de Pelsterstraat. Zij werden verdacht van kledingdiefstal in een winkel in de Herestraat. De auto bleek vol te zitten met kleding die nog voorzien was van alarmlabels. Ook werd een zogeheten geprepareerde tas gevonden in de wagen. Met toestemming van de vrouw werd een bezoekje aan haar woning en ook daar troffen agenten van diefstal afkomstige kleding aan. Een onderzoek naar de herkomst van de kleding wordt ingesteld. Beide verdachten zijn ingesloten.

Groningen: fietser (52) komt ongelukkig ten val Bij het inrijden van de inrit naar het Martiniziekenhuis vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan kwam een 52-jarige fietser donderdagmiddag door nog onbekende oorzaak ten val. De man kwam ongelukkigerwijs op zijn hoofd terecht en is met ernstig hoofdletsel met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: windbuks in beslag genomen
Te voet surveillerende agenten hoorden donderdagnacht op de Vismarkt het geluid van het schieten met een luchtbuks. Na enig zoeken kwamen zij bij een 22-jarige man uit die gezeten in een raamopening op de tweede verdieping met een buks in zijn handen zat. Het wapen is in beslag genomen en de man wordt uitgenodigd om een verklaring af te leggen op het bureau.

Groningen: geur verraad 10 kilo weed
Een sterke weedgeur leidde agenten donderdagnacht naar de Gelkingestraat. Na verder gesnuffel kwamen ze uit bij een voormalige coffeeshop in straat en met een machtiging werd het pand betreden. In het pand was niemand aanwezig maar in een slaapkamer werd een hoeveelheid weed van ongeveer 10 kilo aangetroffen die daar lag te drogen. De softdrugs is in beslag genomen en nader onderzoek wordt ingesteld.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...