Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht Rijn & Venen: drank in het spel

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.00 uur
Drank in het spel bij ongeval

MAARSSEN Op donderdagavond 10 mei omstreeks elf uur, is een 21-jarige bromfietsbestuurder uit IJsselstein ten val gekomen. Hij reed te snel over een verkeersdrempel op de Emmaweg en kwam daardoor ten val. Omdat de adem van de man rook naar alcohol, werd hij aangehouden. De man liep bij het ongeval diverse schaafwonden op.

Op het politiebureau bleek dat de man 2,15 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn gedrag.

Ook bleek dat hij onverzekerd rondreed en gesignaleerd stond bij de politie vanwege een eerder gepleegde inbraak.

Rijden onder invloed

MAARSSEN/WOERDEN Op donderdagavond 10 mei en vrijdagochtend 11 mei zijn een drietal personen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Op donderdagavond omstreeks kwart voor negen zag de politie een automobilist zonder gordel op de Verbindingsweg in Maarssen rijden. De adem van de man, een 51-jarige inwoner van Maarssen, bleek bij controle naar alcohol te ruiken. Hij werd hierop aangehouden en uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had. Hij kreeg een boete van 410 gulden en een rijverbod van een uur. Ook ontving hij een boete voor het niet dragen van de autogordel.

Op vrijdagochtend 11 mei omstreeks drie uur werd een 17-jarige bromfietsbestuurder op de Prins Hendrikkade in Woerden gecontroleerd. Zijn adem rook naar alcohol. De jongen, afkomstig uit Woerden, bleek met 0,80 promille op de bromfiets te hebben gereden. Hij kreeg een boete van 410 gulden.

In de nacht van donderdag op vrijdag 11 mei omstreeks vier uur reed een bestuurder van een personenwagen op de Maarssenbroekse Slag in Maarssen die te diep in het glaasje had gekeken. De man, een 23-jarige inwoner van Woerden, bleek 1,25 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg voor dit feit een bekeuring van 900 gulden en een rijverbod van vijf uur. Tevens ontving de man een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Automobiliste raakt boom en beland in de Vecht

MAARSSEN Op donderdagmiddag 10 mei omstreeks kwart over drie reed een 40-jarige vrouw uit Maarssen over de Zandweg. Doordat zij vermoedelijk werd afgeleid, raakte zij met de rechterkant van haar voertuig in de berm terecht. Toen zij de auto wilde corrigeren, schoot zij over de weg heen en raakte zij een boom waardoor zij met de auto in de Vecht belandde. Via haar linkerportier kon zij haar auto verlaten.

De vrouw bleef ongedeerd. Het voertuig is uit de Vecht getakeld.

Inbraak bedrijf

WOERDEN - Op vrijdagochtend 11 mei omstreeks half vier werd de politie naar een autobedrijf aan de Leidsestraatweg gestuurd omdat er een inbraakalarm afging. Daar aangekomen constateerde de politie dat een kluis met nog onbekende inhoud was meegenomen. Vervolgens heeft de politie drie mannen aangehouden op verdenking van de inbraak. De mannen, 19, 24, 27 jaar en afkomstig uit respectievelijk Utrecht en Woerden, kwamen namelijk uit de richting van het pand en hielden zich verdacht op. Zij zijn overgebracht naar het bureau. De politie onderzoekt de inbraak.

Onwelwording
WOERDEN Op donderdagavond 10 mei omstreeks kwart over zes is een 84-jarige vrouw uit Woerden onwel geworden op de Oudelandseweg. Bij aankomst van de politie was de vrouw niet aanspreekbaar. De vrouw is door de ambulancemedewerkers gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk heeft de vrouw een hersenbloeding gehad.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie