Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CAO waterbouw bevat 5,25% meer loon

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HOUT EN BOUWBOND CNV

5,25% meer loon in waterbouw

De ruim 3.000 werknemers die vallen onder de cao waterbouw (voorheen baggerbedrijf) hebben een nieuwe, eenjarige cao. Per 1 april 2001 en per 1 september 2001 zullen de lonen worden verhoogd met respectievelijk 4,0% en 1,25 %. Deze verhogingen zijn gebaseerd op een prijscompensatie van 3,25%. Als de prijscompensatie hoger uitvalt, zal dit meerdere per 31 maart 2002 in de lonen worden verwerkt. Daarnaast krijgen werknemers op 1 juli een eenmalige uitkering van 500 gulden.

Werknemers krijgen meer zeggenschap over arbeidstijd en vrije tijd. De werkgever stelt de tijdstippen van aanvang en einde van de vakantie vast overeenkomstig de wensen van de werknemer, tenzij het belang van de continuïteit van het bedrijfsproces zich hiertegen verzet.

Op verzoek van de werknemer en voor de duur van maximaal een kalenderjaar en minimaal een kwartaal kunnen de werkgever en de werknemer in onderling overleg de dagelijkse en wekelijkse arbeidstijden vastleggen, met inachtneming van de cao. De werkgever zal daarbij rekening houden met de persoonlijke omstandigheden van de werknemer en zorg dragen voor een bestendig en regelmatig arbeidspatroon.

Werknemers krijgen betaald verlof voor zowel stervensbegeleiding als wel rouwverwerking. In beide gevallen worden 10 dagen betaald verlof beschikbaar gesteld. Verder krijgen werknemers het recht om aansluitend onbetaald verlof op te nemen.
Werknemers krijgen ook meer zeggenschap over de mate en omvang van pré-pensionering.

Er komt meer aandacht voor leeftijdsbewust personeelsbeleid. Oudere werknemers krijgen meer vrije dagen, periodieke keuringen en mogelijkheden tot aanpassing van de werktijden, functieverandering en taakaanpassing.

Een werknemer waarvan werkgever drie maanden na ziekmelding nog geen reïntegratieplan heeft opgesteld, krijgt het recht om zelfstandig naar een erkend reïntegratiebedrijf te gaan voor scholing, begeleiding en bemiddeling. De kosten hiervan komen voor rekening van de betrokken werkgever.

Partijen stellen een bedrag ter hoogte van 150.000 gulden beschikbaar voor een internationaal scholingsproject ter onderstreping van de internationale solidariteit.

Voor nadere informatie:
Jan Bos (FNV Bouw): 06 - 51205321.
Johan Slok (Hout- en Bouwbond CNV): 06 - 53642713.

Woerden, 11 mei 2001.

11 mei 01 12:19

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie