Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer oudere vrijwilligers geworven in Leiden

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Meer oudere vrijwilligers geworven

De afgelopen maanden hebben meer ouderen zich gemeld bij het Steunpunt Vrijwilligers dan in het hele jaar ervoor. In totaal hebben zo'n vijftig 'vrijwilligers met levenservaring' zich gemeld. Vijfentwintig daarvan gaan binnenkort beginnen. Een mooi resultaat van de wervingsactie 'Vrijwilligers 55+' dat donderdagmiddag tijdens het congres 'Focus op de vrijwilliger' werd gepresenteerd.

CULTUUR EN EDUCATIE - Hoe halen instanties de oudere vrijwilliger binnen? Die vraag stond centraal in een project waarbij Leiden als proefgemeente dienst deed. Ouderen hebben veel kennis en ervaring in huis die bij vrijwilligerswerk goed van pas komt. Het afgelopen jaar heeft de gemeente daarom gekeken hoe deze vrijwilligers te werven zijn.
Een speciaal promotieteam van oudere vrijwilligers bezocht buurthuizen en markten met een wervend praatje. Zo hadden mensen een aanspreekpunt voor hun vragen over vrijwilligerswerk. Veel ouderen hadden al langer belangstelling, maar wisten niet waar zij meer informatie konden krijgen, zo bleek.

Test jezelf
Om de toekomstige vrijwilligers beter te begeleiden is er een 'activiteitenzoeker' en een 'zelftest' ontwikkelt. Met de zelftest kan iedereen kijken welk vrijwilligerswerk goed bij hem of haar past. Gekeken word of het werk juist praktisch moet zijn of juist meer denkwerk, of het artistieke bij de vrijwilliger past of juist meer de financiële kant. Met de activiteitenzoeker kan de toekomstige vrijwilliger vervolgens bekijken welk passend werk er allemaal te vinden is.
Het Steunpunt Vrijwilligers is nog altijd op zoek naar geïnteresseerden. Voor aanmelding of informatie: 071-5160477.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie