Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring van de EU over coaltievorming in Macedonie

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
European Union

FYROM : establishment of a broad coalition Government Press Release: Brussels (11-05-2001) - Press: 180 - Nr: 8537/01


Brussel,
11 mei 2001

8537/01 (Presse 180)

P 95/01

(OR. en)

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie

over de vorming van een brede coalitieregering

in de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië

De Europese Unie is zeer ingenomen met het akkoord over een brede coalitieregering in de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië.

Hiermee geven de democratische leiders in de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië een krachtig blijk van eensgezindheid tegenover de lafhartige gewelddaden van de extremisten. Het is ook een moedige stap van de politieke leiders, die in een moeilijke situatie hun verantwoordelijkheid voor het land niet uit de weg gaan. De EU roept op tot beëindiging van het geweld en spreekt de hoop uit dat de nieuwe coalitieregering in de thans gevoerde dialoog voor het eind van de maand concrete en substantiële resultaten ten aanzien van de belangrijkste kwesties zal bereiken.

De nieuwe regering van nationale eenheid zal dienen als een solide basis voor de harde politieke besluiten die moeten worden genomen. Enkel met politieke middelen kan deze crisis worden opgelost en is een duurzame oplossing mogelijk. De EU zal de nieuwe regering ondersteunen bij haar moeilijke taak.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie