Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste cursisten opleiding Bootman geslaagd

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

11 MEI 2001
Vakopleiding Transport en Logistiek biedt ook maatwerk voor scheepvaart

Eerste cursisten opleiding Bootman (Roeier) geslaagd

De eerste vier cursisten van de opleiding Bootman (Roeier) zijn op vrijdag 4 mei jl. in Rotterdam met vlag en wimpel geslaagd voor het theoretische gedeelte. Het praktijkgedeelte hadden zij al eerder met goed gevolg afgerond. De opleiding Bootman wordt gegeven door Vakopleiding Transport en Logistiek. Het is een opleiding op maat, waarin het opdoen van (theoretische) kennis en (praktische) vaardigheden centraal staat. Alle geslaagde cursisten zijn medewerkers van het bedrijf Dutch Mooring Services BV.

De bootman - ook wel roeier genoemd - vervult een belangrijke functie in de haven. Hij (er zijn nog maar weinig vrouwen werkzaam in dit beroep) zorgt voor het aan- en afmeren van zeeschepen. Voor dit beroep heeft Vakopleiding Transport en Logistiek een intensief trainingsprogramma ontwikkeld. De vier cursisten startten in het najaar van 2000 met een praktijkopleiding van circa veertien weken. In februari 2001 werd hiervoor met succes examen afgelegd bij het Koninklijk Onderwijs Fonds voor de Scheepvaart (KOFS). Direct daarna begonnen zij aan het theoretische gedeelte van de cursus, dat in totaal acht weken in beslag nam. Zij kregen daarbij gezelschap van vier nieuwe deelnemers, die na het theorie-examen de vereiste praktijkweken gaan volgen.

Snel klaar voor de praktijk
De theorie-opleiding werd gegeven door ervaren docenten van de Vakopleiding. Het programma was veelomvattend. Zo volgden de cursisten onder andere de vakken Nautisch Engels, Veiligheid, Werken aan boord van een zeeschip, Reglementen en Kennis van de Rotterdamse haven. Daarnaast oefenden zij bij het MTC op de Maasvlakte in persoonlijke veiligheid, het gebruik van reddingsmiddelen, het voorkomen en behandelen van onderkoeling en het redden van drenkelingen. Tijdens de examinering van vrijdag 4 mei jl. - die wederom door het KOFS werd uitgevoerd - bleek dat de cursisten klaar zijn voor het echte werk. Mede dankzij de inzet van Vakopleiding Transport en Logistiek zijn op korte termijn weer enkele vakmensen opgeleid.

Meer informatie?
Meer informatie over de opleiding Bootman of een van de andere cursussen op maat van Vakopleiding Transport en Logistiek is verkrijgbaar via het algemene informatienummer 0900-1442 of de internetsite www.vtenl.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie