Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aankondiging: tweede event CPL Europe in Loosdrecht

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CLP EUROPE

Pers informatie CPL Europe

Pressemitteilung

CPL Europe GmbH Telefon: 0221 / 829588 -10
Reitweg 2-4 Fax: 0221 / 829588 -19
50679 Köln web: www.cpleurope.com

CPL Europe kondigt haar tweede event van 11 tot en met 13 mei in Loosdrecht, Nederland aan.

Keulen 24 april 2001

In mei 2001 volgt het tweede CPL Europe event van de reeks geplande toernooien door Europa. In Nederland, Loosdrecht worden aktief de laatste voorbereidingen getroffen voor het tweede internationale CPL Europe event.

De CPL (Cyberathlete Professional League) is een wereldwijde organisatie voor professionele geldprijs-competities voor marktleidende computerspellen. Sinds 1997 organiseerde zij wereldwijd 11 grote toernooien met divisies in Noord Amerika, Zuid Amerika, Europa, Azië, Afrika en de Pacific.

Met het openingsevent 'Mplayer-Europe CPL' December 2000 begon het tijdperk van CPL Europe. Het in Keulen gespeelde event werd door CPL Europe georganiseerd en was tevens het startschot voor professionele computergaming in Europa.

In totaal waren 800 deelnemers aanwezig, daarnaast ongeveer 400 betalende toeschouwers en ca. 20.000 mensen volgden via internet live uitzendingen. Met zo'n 37.500 Euro aan prijzengeld was dit event een ongekend record in computergaming, dat via televisie-, print- en online-berichtgeving bijna 7 miljoen mensen bereikte

Van 11 t/m 13 mei 2001 vindt nu het tweede CPL Europe toernooi in Loosdrecht, Nederland plaats. Ook hier gaat het weer om hoge geldprijzen, met een totaal van 26.000 euro, waar in de spellen Quake 3 en Counterstrike om wordt gespeeld . In totaal worden ca. 1.200 deelnemers, waaronder ook spelers van het event in Keulen, uit alle hoeken van de wereld zoals Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika, Europa, Azië en Amerika verwacht.

Dit is het startschot voor minstens vier andere Europese CPL events in 2001.
In juli staat Londen op het speelplan, Duitsland, Frankrijk en Italië zullen volgen. Deze internationale uitgangspositie maakt het mogelijk voor partners om zich op Europees niveau te presenteren.

Het event in Holland vindt plaats van 11 t/m 13 mei 2001 in Loosdrecht in samenwerking met de gerenommeerde Full Service Gaming aanbieder Netgamez Nederland. De lokatie in Nederland is afgezien van zijn centrale ligging zeer gunstig met zijn reis- en levensonderhoudskosten en daarom ideaal voor computer-prijsgeldtoernooien op Europese basis.

Voor tv, radio, pers en andere mediabedrijven wordt de mogelijkheid geboden om op lokatie verslag te doen van dit unieke evenement. Een aparte vip-ruimte is gereserveerd om interviews af te leggen met deelnemers, special guests en organisatoren. Verder kan in de spelershallen worden gefilmd en/of gefotografeerd. Mocht u hier in zijn geinteresseerd, dan verzoeken wij u om zo snel mogelijk een perskaart aan te vragen bij ons, aangezien het aantal perskaarten hiervoor niet onbeperkt is.

Verdere informatie voor pers:

Stichting Netgamez Nederland
Netgamez Nederland Web: www.netgamez.nl of holland.cpleurope.com

Public Relations Telefoon: 06-26 214 240 Michel Romeijn E-Mail: (mromeijn@netgamez.nl)

25 apr 01 13:08

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie