Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KRO De Wandeling: zes idealisten in debat

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (wandeling@kro.nl)

Contactpersoon: Tom Dirks

Zes idealisten 24 uur lang met 1 doel in KRO De Wandeling

Datum: 11 + 13 mei 2001

Verschillende generaties over oorsprong, bedreiging en toekomst: Zes idealisten stoken met elkaar het vuur op.

Wat gebeurt er als je zes idealisten 24 uur bij elkaar zet en hen de opdracht geeft om het vuur van hun idealen op te stoken en door te geven aan anderen? In twee afleveringen vertelt KRO De Wandeling het verhaal van de zes, die letterlijk en figuurlijk een vuur brandend houden en dat willen doorgeven aan de kijkers.

In KRO De Wandeling praten zes idealisten van verschillende leeftijd over de oorsprong van hun vuur, wanneer het dreigde te doven en waarom zij dit moeten doorgeven. Het leven van de zes staat in het teken van straatkinderen, hulpverlening, milieuacties, kindsoldaten, zwerfjongeren en de lach in het ziekenhuis. Ze kennen elkaar niet, maar blijken uiteindelijk meer met elkaar gemeen te hebben dan ze denken.

In de eerste aflevering ontsteekt presentatrice Lucette Verboven het vuur met de opdracht ervoor te zorgen dat dit dag en nacht blijft branden. Saskia, de jongste, en Harrie, de oudste van de zes idealisten, vertellen elkaar waar zij hun vuur vandaan hebben, Hans geeft een indrukwekkend relaas van een doodgeschopt straatkind en Rode Kruisvrijwilligster Carolien ontdekt bij cliniclown Robbert hoe hij kinderen aan het lachen krijgt. Dan wordt het nacht. In aflevering twee bespreekt Pax Christi-medewerkster Yvonne haar nacht voor de idealen en durft Harrie naar de toekomst te kijken. Tot slot proberen de zes idealisten de kijkers van KRO De Wandeling in beweging te brengen en het vuur bij hen aan te steken.

KRO De Wandeling, vrijdag 11 en 18 mei 16.30 uur, Nederland 1. (HH. op zondag 13 en 20 mei 09.30 uur)

KRO De Wandeling. De zoektocht naar ziel en zaligheid.

KRO

Postbus 23000

1202 EA

Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie