Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landelijke Namibië-bijeenkomst in Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Landelijke Namibië-bijeenkomst in Nieuwegein

Op vrijdag 11 mei wordt in het gemeentehuis van Nieuwegein een workshop gehouden over de relatie tussen Nederland en Namibië. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en wordt om 20.00 uur afgesloten. De workshop is georganiseerd door Namibia Contact, een landelijke werkgroep van Namibië kenners die in Nederland wonen en sterke banden hebben met Namibië door afkomst, werk of anderszins. De bijeenkomst dient als voorbereiding voor een grootschalige conferentie over Namibië die gepland staat voor het eind van dit jaar. Centraal thema van de bijeenkomst is wederkerigheid: wat hebben wij in Nederland Namibië te bieden en wat mag er verwacht worden vanuit Namibië richting Nederland? De gemeente Nieuwegein fungeert, vanwege haar stedenband met het Namibische Rundu, als gastheer.

Tijdens de middag zal onder leiding van burgemeester Cor de Vos speciale aandacht worden besteed aan de stedenbanden tussen Nederlandse en Namibische gemeenten. Verschillende gemeenten zijn hiervoor uitgenodigd en natuurlijk zal er ook een presentatie plaatsvinden over de Nieuwegeinse stedenband met Rundu. Het volledige programma van de Namibië workshop is op aanvraag beschikbaar.

De forumdiscussie vindt plaats onder leiding van Dr. Wouter van Beek, docent aan de Universiteit van Utrecht. Forumleden zijn de heer Alan Hattle, ambassade Namibië te Brussel, mw. Immaculate Mogotsi, student aan de Institute of Social Studies in Den Haag en mw. Cornelie van Waegeningh, voormalig zaakgelastigde in Namibië.

De workshop is vrij toegankelijk voor iedereen. De pers is van harte uitgenodigd.

Aansluitend aan de bijeenkomst vindt het benefietconcert voor de actie Steun Scholen Rundu van het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest plaats in de Barbarakerk in Vreeswijk.
Aanvang 20.15 uur. Entree: 17,50 in de voorverkoop en 20,- aan de zaal.

Voor informatie over de Namibië bijeenkomst kan contact opgenomen worden met José Verwey van Namibia Contact, telefoonnummer: 0343-553859.
Voor informatie over het benefietconcert van het NAS kan contact opgenomen worden met Marijke Bosma, gemeente Nieuwegein, 030-6071537.Invoerdatum 9-5-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie