Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inwoners Etten-Leur attenderen op kandidaten voor lintje

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Inwoners kunnen attenderen op kandidaten voor een koninklijke onderscheiding

Ter gelegenheid van Koninginnedag worden er elk jaar mensen koninklijk onderscheiden. Daarnaast kunnen er zich door het jaar heen gelegenheden voordoen waarbij een bepaalde persoon wordt gedecoreerd.
De burgemeester van Etten-Leur is er alert op om verdienstelijke inwoners voor te dragen bij Hare Majesteit de Koningin. In dit verband is het van belang te weten, dat iedere inwoner de aandacht van de burgemeester kan vestigen op een persoon, die mogelijk in aanmerking komt voor een koninklijke onderscheiding.

Er gelden landelijk dezelfde regels voor toekenning van een onderscheiding, waarbij de na-druk ligt op de bijzondere verdiensten of prestaties van de betreffende persoon. Hetgeen de betrokkene in een betaalde functie heeft gedaan, telt daarbij alleen nog maar als aanvullend element mee. Dat betekent dat een langdurig dienstverband op zich geen grond is voor het verlenen van een koninklijke onderscheiding.
De regeling is er op gericht dat er een betere spreiding van onderscheidingen over alle bevol-kingsgroepen wordt bereikt en dat meer vrijwilligers, vrouwen en vertegenwoordigers van minderheidsgroepen in aanmerking komen.

Informatie over de mogelijkheid om iemand voor een koninklijke onderscheiding voor te stellen en de wijze waarop dit kan worden gedaan, kan worden verkregen bij het Hoofd van het Bureau Kabinet en Voorlichting in het gemeentehuis, de heer P. Konings, telefoon 5024280.
Het is belangrijk dat er eerst overleg wordt gepleegd alvorens er een decoratie-voorstel wordt ingediend.

Voorstellen die gericht zijn op Koninginnedag in het jaar 2002 dienen zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 1 juli 2001 te zijn ingediend bij de burgemeester van Etten-Leur. Wat betreft voorstellen gericht op andere data in het jaar dient er rekening te worden gehouden met een behandeltijd van vijf maanden. Bij voorstellen dienen zoveel mogelijk van belang zijnde gegevens omtrent de voor te dragen persoon schriftelijk te worden verstrekt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie