Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europese Commissie gaat veiligheid treintunnels aanpakken

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Ria Oomen-Ruijten: Europese Commissie gaat veiligheid treintunnels aanpakken

De Europese Commissie zal, mede naar aanleiding van de tunnelbrand in het Oostenrijkse Kaprun, op korte termijn voorstellen doen die de veiligheid van spoortunnels moeten vergroten. Ook doet zij onderzoek naar de mogelijkheden van automatische brandblussystemen in tunnels.

De Europese Commissie reageert daarmee op vragen die de Nederlandse europarlementariër Ria Oomen-Ruijten (CDA) stelde naar aanleiding van de ramp in de treintunnel in het Oostenrijkse Kaprun afgelopen winter. De Commissie bereidt momenteel technische aanbevelingen voor die in heel Europa zullen gelden voor wegverkeers- en treintunnels. Voor de veiligheid van spoorweginfrastructuur ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie