Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Verkeerscontrole

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 11-05-2001 Persberichten district Sittard (RKey; 14.00 u) Vrijdag, 11 mei 2001

District Sittard

Sittard; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen donderdagavond (20.00 tot 22.00 uur) op de Tunnelstraat in Sittard een verkeerscontrole gehouden. Totaal werden 45 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van overschrijding van de terplaatse geldende maximumsnelheid (10 bekeuringen), het rijden zonder autogordel (15 bekeuringen), het door bromfietsers rijden zonder helm (7 bekeuringen) tot het niet APK-gekeurd zijn van de autos, het rijden door het rode verkeerslicht etc.

Sittard; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen donderdagavond op de Wehrerweg in Sittard radarsnelheidscontroles gehouden. Totaal werden die avond 1.453 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 136 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een aantal voertuigbestuurders werd terplaatse bekeurd en de overigen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km p/u.

Geleen; ingebroken
Afgelopen woensdag op donderdagnacht is ingebroken in een winkel aan de Rijksweg-Zuid in Geleen. Daarbij hebben de inbrekers de kassa, en enkele zaklampen en messen gestolen. De kassa is later teruggevonden op de Groenseykerstraat.
Bewoners van een woning aan de Markt in Geleen ontdekten afgelopen donderdagavond dat was ingebroken. Inbrekers zijn de woning door forcering van de toegangsdeur binnengedrongen en hebben, vermoedelijk sieraden gestolen (moet nog worden geinventariseerd wat er allemaal precies is gestolen). Alle gedupeerden hebben bij de politie aangifte gedaan.

Geleen; aanrijding
Afgelopen donderdagavond, omstreeks 21.00 uur vond een aanrijding plaats op de Jos Klijnenlaan in Geleen. Een 10-jarig jongetje uit Geleen botste op zijn step tegen een auto, bestuurd door een 32-jarige automobilist uit Geleen. Het jongetje kwam met zijn step ten val en raakte gewond. Hij werd met ondermeer verwondingen aan het hoofd (aard en ernst letsels niet bekend) per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Geleen; aangehouden
De politie wilde afgelopen donderdagavond omstreeks 23.00 uur op een parkeerplaats bij Daniken in Geleen een tweetal personen controleren die bij een auto stonden. Toen de politie hen aansprak uitte een van hen, een 16-jarige meisje uit Geleen zonder enige aanleiding beledigingen in de richting van de agenten. Daarop hield de politie het meisje aan. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte, ook terzake het feit dat ze aanvankelijk bij de politie een valse naam had opgegeven.

Beek; duur badschuim
De politie heeft afgelopen donderdag een 68-jarige vrouw uit Maastricht bekeurd met een boete van fl. 300,-. Personeel van een winkel in het Makado-winkelcentrum in Beek betrapte de vrouw bij diefstal van badschuim ter waarde van totaal zeven gulden. De Maastrichtse heeft de boete meteen betaald.

Oirsbeek; inbraak
Bewoners van een woning aan de Beijlkensweg in Oirsbeek werden afgelopen woensdag op donderdagnacht wakker toen ze onraad bemerkten in de woning. Toen ze beneden poolshoogte gingen nemen ontdekten ze dat was ingebroken en dat de inbrekers er al vandoor waren gegaan. Bleek dat enkele bankpasjes en geld was gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie