Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Aanhouding verdachte

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 11-05-2001 Politieberichten van 11/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: aanhouding verdachte
Vrijdag 20 april omstreeks 14.50 uur werd een 45-jarige lerares van de OSG `Sevenwolden` aan de Amelandlaan mishandeld door een 45-jarige inwoner van Heerenveen. De vrouw werd in haar gezicht gespuugd en werd tegen een tafel aangeduwd. Toen zij om hulp riep, kwam een leraar, een 53-jarige inwoner van Heerenveen, haar te hulp. Ook hij werd bespuugd en kreeg een vuistslag in zijn gezicht. De man liep hierdoor een gescheurde lip op, die op drie plaatsen gehecht moest worden. De verdachte was kwaad op de leraren geworden, omdat er op school problemen waren met zijn zoon. Nadat de man had geslagen ging hij er vandoor. Toen de politie gisteravond, donderdag 10 mei, omstreeks 22.40 uur bij de woning van de verdachte kwam om de man aan te houden, ging hij er te voet vandoor. Tijdens de achtervolging te voet werd de man uiteindelijk in de berm van de Rijksweg A7 nabij het klaverblad aangehouden. De man werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Leeuwarden: straatroof
Donderdag omstreeks 22.55 uur liep een 63-jarige inwoner van Lekkum over de Groningerstraatweg. Hij had kort daarvoor een horecagelegenheid verlaten waar hij gegeten had en was op weg naar zijn auto, die iets verderop geparkeerd stond. Toen de man in de berm naast zijn auto stond te plassen, kreeg hij plotseling een klap op zijn hoofd, waardoor hij op de grond viel. Nadat hij weer was opgestaan, bemerkte hij dat de portemonnee met daarin een paar duizend gulden was weggenomen. De aangever heeft niemand gezien. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Sneek: brand flat
Vrijdag omstreeks 03.55 uur brak brand uit in een flatwoning op de 3e etage aan de Furmurusstraat. Toen de brand uitbrak waren in de woning geen personen aanwezig. De brand brak uit in de voorste slaapkamer. Twee katten hebben de brand niet overleefd. Door de brandweer werden twee brandhaarden ontdekt. Hieruit kan worden afgeleid dat de brand waarschijnlijk is aangestoken.. De bewoner van de flatwoning, een 28-jarige inwoner van Sneek, verbleef sinds ongeveer 3 weken in het ziekenhuis. De brandweer heeft het vuur geblust. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: inbraak woning
Vrijdag omstreeks 03.20 uur werd een bewoner, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden, wakker van gestommel in zijn woning aan de Ypeijstraat. Toen de bewoner naar beneden ging om polshoogte te gaan nemen, hoorde hij iemand wegrennen. Uit de woning werden een tv, een midiset, een videorecorder en een computer weggenomen. Men is de woning waarschijnlijk binnengekomen door de voordeur, die niet goed was afgesloten. De bewoner heeft aangifte gedaan.

Joure: diefstal auto
Afgelopen nacht werd bij een autobedrijf aan de Ambachtswei uit de showroom een personenauto, merk Audi S 4 Avant Quattro, kleur geel, voorzien van het kenteken 01-DT-KP weggenomen. Men was het pand binnengekomen door een Wc-raampje te forceren. De eigenaar, een 39-jarige inwoner van Oudehaske, heeft aangifte gedaan.

Hallum: mishandeling
Vrijdag omstreeks 03.40 uur kwam er een melding binnen dat op de Goslingastraat een man gewond was komen aanlopen. De man, een 39-jarige inwoner van Hallum, was in zijn woning aan de Meekmawei mishandeld door tenminste twee personen. Het slachtoffer lag te slapen, toen hij wakker werd van de slaapkamerdeur, die openging. Toen hij riep wat zij moesten, kreeg hij verschillende klappen en weet zich verder niets te herinneren. Het slachtoffer zag kans te vluchten en heeft zich buiten de woning verborgen gehouden, toen hij dacht dat de kust veilig was, is hij gevlucht naar de woning van een kennis in de Goslingastraat, die daarop de politie heeft gebeld. Het slachtoffer was gewond aan zijn gezicht en zat onder het bloed. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid. De politie heeft de zaak in onderzoek. Zij vraagt eventuele getuigen, die iets gezien of gehoord hebben om contact met hen op te nemen op telefoon 0900 8844.

Ried: diefstal auto
Afgelopen nacht werd vanaf de Havenstraat een personenauto, merk Opel Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken SF-50-NP gestolen. De eigenaar, een 23-jarige inwoner van Ried, heeft aangifte gedaan.

Dokkum: inbraak auto
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Carpentier Altingstraat. Via verbreking van een ruit kwam men de auto binnen. Uit de auto werden een gsm en een autocassetteradio weggenomen. De eigenaar, een 26-jarige inwoner van Dokkum, heeft aangifte gedaan.

Oosterwolde: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 19.55 uur vond op de kruising Venekoterweg Ploeggang een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bestelauto. De bestuurder van de personenauto, een 20-jarige inwoner van Appelscha, reed over de Venekoterweg en wilde op de kruising met de Ploeggang afslaan. Hij verleende toen geen vrije doorgang aan de bestelauto, die uit tegenovergestelde richting naderde en werd bestuurd door een 56-jarige inwoner van Hijken. Beide bestuurders werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Na behandeling in het ziekenhuis mochten beiden weer naar huis. De auto`s werden zwaar beschadigd.

Balk: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Rosenbergstrjitte. Het achterportier werd geforceerd. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 21-jarige inwoner van Balk, heeft aangifte gedaan.

Dearsum: aanrijding met gewonden
Vrijdag omstreeks 09.25 uur vond op de Snitserdyk, ter hoogte van de afslag naar Sybrandibuorren, een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 35-jarige inwoonster van Sneek, kwam met haar auto uit de richting Sneek en reed richting Leeuwarden. In een bocht van de weg kwam zij met de wielen van de auto in de berm terecht en bij de daarop volgende stuurcorrectie verloor zij de macht over het stuur. De auto sloeg een keer over de kop en kwam aan de andere kant van de weg in de sloot tot stilstand. In de auto zaten haar kinderen van 2, 5 (jongens) en 10 (meisje) jaar en haar moeder/beppe allen afkomstig uit Sneek. Alle inzittenden raakten gewond en werden overgebracht naar de ziekenhuizen in Sneek en Leeuwarden. De brandweer verleende assistentie bij het uit de auto halen van de gewonden. De weg werd gedurende de afhandeling van het ongeval ( ongeveer 1 uur) afgesloten voor het verkeer. Het verkeer werd omgeleid.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie