Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Sexueel misbruik van oppas

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 11-05-2001 Persbericht (RKey; 16.30 u)
Vrijdag, 11 mei 2001

Seksueel misbruik oppas
Rechercheurs van de afdeling Jeugd en Zedenzaken van de politieregio Limburg-Zuid hebben afgelopen donderdag thuis in zijn woning in Geleen een 53-jarige man en in Heerlen een 36-jarige vrouw aangehouden. De Gelener wordt verdacht van seksueel misbruik vorig jaar van de oppas van een kind. Daarnaast verdenkt de politie de Gelener en de Heerlense vrouw ervan deze oppas, een thans 15-jarig meisje uit Brunssum in de prostitutie te hebben gebracht. Eerder al, op 8 mei jl. heeft de politie in Heerlen al een 36-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van deze oppas van zijn kind. De drie verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de officier van justitie in Maastricht en die heeft bij de Rechter Commissaris de inbewaringstelling van het drietal gevorderd. De politie zet het onderzoek voort waarbij ze ook onderzoekt of er mogelijk meer slachtoffers zijn. Die kunnen contact opnemen met de politie in hun woonplaats.
Het Brunssumse slachtoffer deed bij de politie aangifte van seksueel misbruik. Dit seksueel misbruik heeft in de tweede helft van vorig jaar plaatsgevonden toen het slachtoffer in Heerlen oppaste op het kind van de 36-jarige Heerlenaar. De politie verdenkt de Heerlense vrouw het slachtoffer in diezelfde periode vorig jaar voor seksuele doeleinden naar de Gelener te hebben gebracht waarbij beide verdachten het slachtoffer in de prostitutie hebben gebracht. Daarnaast wordt de Gelener er ook van verdacht het slachtoffer ook te hebben misbruikt. De drie verdachten kwamen in beeld bij het ingestelde onderzoek naar aanleiding van de aangifte die het slachtoffer bij de politie heeft gedaan. Het slachtoffer zal zich te zijner tijd onder psychiatrische behandeling stellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie