Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe taxatieservice doorbraak bij waardebepaling woningen

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Nieuwe taxatieservice doorbraak bij waardebepaling van woningen

Woningtaxaties fors goedkoper

AMSTERDAM, 11 mei 2001. Het Nederlands Bureau Taxaties Onroerende zaken (NBTO) start met een nieuwe taxatieservice voor woningen. Taxaties worden snel, objectief en voor fors lagere tarieven uitgevoerd. Dit betekent voor de consument al snel een besparing van honderden guldens per taxatie. De NBTO-taxatieservice levert binnen vijf werkdagen een compleet taxatierapport dat volledig voldoet aan de eisen van financiële instellingen.

De taxatie is een combinatie van een geautomatiseerde waardebepaling en een bezichtiging van het huis door een ervaren en objectieve taxateur. De NBTO-taxatieservice biedt in vergelijking met een traditionele taxatie een aantal extra s: het rapport bestaat niet alleen uit gegevens van de getaxeerde woning, maar ook uit een vergelijking tussen de lokale en de landelijke prijsontwikkeling. Daarnaast wordt er een vergelijking gemaakt tussen de getaxeerde woning en enkele recent verkochte, vergelijkbare objecten in de directe omgeving.

Jaarlijks vinden er in Nederland tussen de 500.000 en 700.000 transacties van particuliere woningen plaats. In bijna alle gevallen is op het moment van koop en verkoop een taxatie nodig. Maar ook bij het bepalen van de overwaarde en bij een contra-expertise in het kader van de WOZ, is vaak een taxatierapport nodig. Consumenten kunnen binnenkort van de NBTO-taxatieservice gebruik maken via banken, hypotheekadviseurs, verzekeringskantoren en woonportals op het internet. NBTO is een joint venture van NBWO en Grontmij Taxaties Vastgoed. De heer M. J. W. van Loef van NBWO: Vooral in de courante woningmarkt met verkoopprijzen tussen f 250.000 - f 1.000.000 is een computeranalyse uitermate betrouwbaar gebleken om de waarde van een woning te bepalen. Om de modelmatige waardebepaling te versterken, te onderbouwen en om hiermee nieuwe markten te betreden, is er gekozen voor de samenwerking tussen Grontmij Taxaties Vastgoed en NBWO in de vorm van een joint-venture. De objectieve waardebepaling in combinatie met een fysieke opname van de woning is uniek en maakt een zeer hoge mate van nauwkeurigheid en objectiviteit in de waardebepaling mogelijk .

NBTO. Het Nederlands Bureau Taxaties Onroerende zaken is een joint venture van NBWO en Grontmij Taxaties Vastgoed, opgericht in 2001. NBTO heeft als doel om volledige, uitgebreide taxaties te leveren door middel van een combinatie van een modelmatige waardebepaling en een fysieke binnen- en buitenopname van de woning door een ervaren taxateur. De service bestrijkt geheel Nederland.

NBWO. Nederlands Bureau Waardebepaling Onroerende Zaken (NBWO) levert aan verschillende financiële dienstverleners in Nederland rekenmodellen waarmee waarden van woningen vastgesteld kunnen worden. Diverse organisaties, waaronder de Vereniging Eigen Huis, De Hypotheker en diverse hypotheekmaatschappijen maken gebruik van NBWO-modellen. De Da Vinci Groep uit Amsterdam heeft een meerderheidsbelang in NBWO.

Grontmij Taxaties Vastgoed. Grontmij 4200 medewerkers, is een internationaal opererend multidisciplinair advies- en ingenieursbureau dat voor overheid en bedrijfsleven plannen en projecten regisseert en realiseert. Bodem, water, ruimte, woonlocaties, bedrijventerreinen, reststoffen, infrastructuur, bouw, vastgoed, telecom, sport en recreatie zijn de belangrijkste werkgebieden. De activiteiten rond waardepaling van onroerend goed zijn ondergebracht in Grontmij Taxaties Vastgoed.

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie