Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe: Fiets botst op auto

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van vrijdagmiddag 11 mei
17:14 vrijdag 11 mei 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Fiets botst op auto

EMMEN. Op de Wilhelminastraat in Emmen raakte vrijdagmorgen een 14 jr. meisje uit die plaats lichtgewond. Het meisje fietste daar en had te laat in de gaten dat een voor haar rijdende auto, bestuurd door een 36 jr. man uit Erica, moest stoppen voor verkeer van rechts. Ze botste tegen de achterzijde van de auto. Daardoor raakte ze licht gewond en barstte de achterruit van de auto. Het meisje werd door haar huisarts behandeld.


*
Bedrijfsinbraken

HOOGEVEEN. In de nacht van donderdag op vrijdag is in Hoogeveen ingebroken in een kantoor aan de Linthorst Homanstraat en een winkel aan Het Haagje. Bij het kantoor werd een raam geforceerd. Er werd niets gestolen. Bij de winkel werd een deur open gebroken. Uit de winkel werd o.a. wat geld gestolen.


*
Tovenarij?

RODERESCH. Was het tovenarij of gewoon een dief die meende dat hij toch iets moest achterlaten voor de spullen die hij stal. Feit is dat er bij bewoners van een woning aan de Zuster Michielsenstraat in Roderesch donderdagavond nog twee stenen beeldjes, voorstellende een York Terriër en een Jack Russel, in de voortuin stonden. De volgende morgen waren deze verdwenen en stond er één stenen duif. De politie houdt het op diefstal, temeer omdat in dezelfde nacht bij de buren de kentekenplaten van de auto werden gestolen. Waar de duif vandaan komt is nog niet bekend.


*
Overval opgelost

NIETAP. De overval op 1e Kerstdag 2000 op een videotheek in Nietap is met de aanhouding van twee mannen van 45 en 50 jr. opgelost. De mannen wilden de videotheek overvallen en geld buit maken. Eén van hen pakte een verkoopster bij de keel terwijl de andere probeerde de kassa te openen. Doordat de verkoopster begon te gillen en van zich af trapte gingen de beide overvallers er zonder buit vandoor. De mannen werden op 26 april en 7 mei aangehouden in respectievelijk Groningen en Leeuwarden nadat er fotoafdrukken van hen waren vertoond in Opsporing Noord van TV Noord en Opsporing verzocht van de AVRO. Beide mannen zijn verslaafd aan harddrugs en leiden een zwervend bestaan. De 45 jr. man heeft zijn aandeel bekend. De andere verdachte maakt gebruik van zijn zwijgrecht. Ze blijven tot aan de rechtszaak vastzitten.


*
Waarschuwing voor indringsters

MEPPEL/ASSEN. De politie waarschuwt voor een aantal vrouwen die, bij met name oudere mensen, met een smoes proberen binnen te dringen. Inmiddels zijn er bij de politie in Meppel drie meldingen over deze vrouwen binnengekomen. Bewoners van de Wilhelminastraat en de Sluisgracht kregen de afgelopen week bezoek van deze vrouwen. Op twee adressen vroegen ze of ze de mooie planten mochten bekijken, op het andere adres wilden ze graag de konijntjes in de tuin bekijken. Doordat de bewoners de zaak niet vertrouwden kregen de dames geen kans om binnen te komen. Bij een inbraak (via de voordeur) op donderdagmiddag in een woning aan de Dirk Jakobsstraat in Meppel is een vrouw gezien die wat betreft beschrijving overeenkomt met de andere vrouwen. Bij deze inbraak zijn sieraden gestolen. Inmiddels is ook nagenoeg zeker dat deze vrouwen actief zijn geweest in Assen. De politie vermoedt dat ze door heel Drenthe reizen en her en der proberen hun slag te slaan. Het gaat hier om vrouwen met een licht getinte huidskleur. Ze hebben zwart haar tot op de schouders of in een paardestaart. Ze worden omschreven als zigeunerachtigen. Hun leeftijd varieert van 20 tot ongeveer 45 jr.


*
Automobilist mishandeld

NIETAP. Een 50 jr. man uit Peize heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling door een medeweggebruiker. Donderdagavond tussen 19.00 en 19.15 uur reed hij in zijn auto over de J P Santeeweg richting Nietap/Leek. Op deze weg blokkeerde een andere auto hem de weg door vlak voor hem met rokende banden af te remmen en de auto dwars op de rijbaan tot stilstand te brengen. Een mannelijke inzittende stapte uit deze auto en sloeg door het geopende portierraam de man uit Peize in het gezicht. Kort daarvoor had dezelfde man ook al een paar keer de middelvinger tegen hem opgestoken. Waarschijnlijk ergerden de beide mannen in de andere auto zich aan de manier van rijden van de man uit Nietap. Twee andere weggebruikers waren getuige van het voorval. Het kenteken waarin de verdachten reden werd genoteerd. De politie stelt een onderzoek in.


*
Met invalidenwagen in sloot

COEVORDEN. Op het Beneluxplantsoen in Coevorden kwam vrijdagmiddag een 81 jr. man uit die plaats met zijn nieuwe elektrische invalidenwagen naast de weg en reed in een diepe sloot. Passerende jongelui trokken de man op het droge. Een bergingsbedrijf takelde de kar weer uit de sloot. De bejaarde man bleef ongedeerd. Het was pas zijn 2e ritje met zijn kar.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie