Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Aanhouding winkeldieven

Datum nieuwsfeit: 11-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 11-05-2001 Mediaberichten 11 mei / 16.10 uur

VENLO: Winkeldieven aangehouden

VENLO De politie heeft donderdagmiddag rond vijf uur op het Mgr. Nolensplein twee mannen en twee vrouwen, in leeftijd variërend van 18 tot 21 jaar en allen familie van elkaar, aangehouden. Het viertal wordt verdacht van diverse winkeldiefstallen. De aangehouden verdachten zijn afkomstig uit Brunssum, Echt en Venlo. Twee van hen hadden bij hun aanhouding elk een klein kind bij zich en een kinderwagen vol gestolen goederen.

De politie kwam hen op het spoor door de oplettendheid van een getuige. Die had de politie gewaarschuwd en het viertal gevolgd. Per mobiele telefoon kon hij de politie bij de verdachten brengen, waarna de aanhouding volgde. De verdachten hadden gestolen kleding, parfum en schoenen bij zich ter waarde van meerdere honderden guldens. De politie onderzoekt nog vanuit welke winkels in de Venlose binnenstad die spullen zijn gestolen. De vier verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

VENLO: 46 Bekeuringen StraatMaat

VENLO Bij diverse verkeerscontroles binnen het project StraatMaat heeft de politie donderdagmiddag- en avond 46 bekeuringen uitgedeeld. De controles vonden plaats in Tegelen, Belfeld, Venlo en Velden. Bij de actie die vooral gericht was op bromfietsers, zette de politie in de middag tien en in de avond zeven politemensen in. In 25 gevallen bleek een bromfiets te zijn opgevoerd en over teveel vermogen te beschikken. Drie bromfietsen waren niet verzekerd. Vijf bestuurders kregen een verbaal omdat ze het rode verkeerslicht negeerden. Vijf bromfietsers bleken niet te beschikken over een certificaat en zeven droegen geen helm. Een bromfiets bleek in het geheel niet te beschikken over remmen.

HORST: 31 Bekeuringen bij verkeerscontroles

HORST Bij diverse verkeerscontroles in Horst heeft de politie donderdag 31 verbalen opgemaakt:


* vijf weggebruikers negeerden een rood verkeerslicht

* negen automobilisten droeg geen gordel


* veertien weggebruikers reden te hard (controle met lasergun)

* vier weggebruikers werden bekeurd voor andere overtredingen zoals het niet dragen van een helm (bromfietser) en het ontbreken van een oranje plaatje op de bromfiets.

WEERT: 95 Verbalen bij verkeerscontroles

WEERT Bij diverse verkeerscontroles in het centrum van Weert heeft de politie donderdagmiddag- en avond 95 weggebruikers bekeurd:


* dertien bromfietsen bleken te zijn opgevoerd en te beschikken over een te groot vermogen


* 16 (brom)fietsers reden door een voetgangersgebied

* 24 automobilisten hadden fout geparkeerd


* drie bromfietsers droegen geen helm of reden onverzekerd

* 39 weggebruikers bleken na meting met de lasergun harder te rijden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u. Bij de controles werden zes politiemensen en twee medewerkers van het bureau Stadstoezicht Weert ingezet.

BAARLO / KESSEL: 158 PVs snelheidsovertreding

BAARLO / KESSEL Bij snelheidscontroles op de Napoleonsbaan in Baarlo en Kessel heeft de politie vrijdagmorgen tussen 07.40 en 09.45 uur 158 van de 2.620 passerende weggebruikers bekeurd omdat ze harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie