Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 12-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zaterdag 12 mei
12:32 zaterdag 12 mei 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Bestuurder verdwenen

NIEUW WEERDINGE. De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding welke zaterdagmorgen tegen 05.45 uur plaatsvond op de Tramwijk zz in Nieuw Weerdinge. Na een telefonische melding trof de politie daar drie beschadigde autos aan. Het bleek dat één van de autos uit de richting van de Siepelveenwijk was komen rijden en tegen twee aan de rechterkant van de weg geparkeerde autos was gebotst. De bestuurder verdween. Via het kenteken is de eigenaar van de auto bekend. Deze auto werd afgesleept.


*
Alcoholcontroles

Vrijdagavond en vrijdagnacht werden op diverse plaatsen in Drenthe alcoholcontroles uitgevoerd. Hierbij werden 12 bestuurders bekeurd omdat ze met een te hoog alcoholgehalte achter het stuur zaten. Daarnaast werd van één automobilist een bloedproef genomen omdat hij vermoedelijk reed onder invloed van harddrugs. Tijdens de controles werden verder nog bekeurd:

· 7 automobilisten voor het niet dragen van de autogordels
· 2 bromfietsers voor het niet dragen van een helm
· 1 automobilist voor het rijden met een lekke uitlaat
· 1 automobilist voor het overschrijden van de max. snelheid in de bebouwde kom

· 1 automobilist voor het voeren van onjuiste verlichting
MEPPEL. Tussen 19.00 en 01.30 werden in Meppel 628 blaastests afgenomen. Vier automobilisten hadden een te hoog alcoholgehalte. Dit varieerde van 0,6 tot 1,3 promille. Een 30 jr. man uit Steenwijk werd aangehouden omdat hij drugs had gebruikt. Een arts nam een bloedproef. Ook is hij niet in het bezit van een rijbewijs, is zijn auto niet verzekerd en de APK verlopen.

NOORDENVELD. Ook op diverse wegen en plaatsen in de gemeente Noordenveld werd tussen 19.00 en 02.00 uur intensief gecontroleerd op het rijden onder invloed. Er werden 670 blaastest afgenomen. Zeven bestuurders hadden gedronken. Zes daarvan hadden een hoger alcoholgehalte dan het toegestane 0,5 promille. Het alcoholgehalte varieerde van 0,6 tot bijna 2,1 promille. Deze hoogste score werd gehaald door een 31 jr. bromfietser uit Grootegast. Hij werd aangehouden op de J P Santeeweg in Nietap.

ASSEN. Op de Dr. Nassaulaan in Assen hield de politie vrijdagavond een 65 jr. bromfietser uit die plaats aan. De man was nauwelijks in staat zijn bromfiets overeind te houden. Hij had dan ook behoorlijk gedronken. Op het politiebureau werd een alcoholgehalte vastgesteld van 1,5 promille.

EMMEN. Een 43 jr. man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd vrijdagavond door de politie aangehouden op Laan van de Eekharst in Emmen. Hij reed daar in een auto en had behoorlijk gedronken. Bovendien had hij kort daarvoor bij zijn ex-vrouw in Emmen een ruit vernield. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van 1,3 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

ERM. Vrijdagmiddag moesten in de omgeving van Erm 123 automobilisten een blaastest afleggen. Van deze bestuurders had niemand gedronken.


*
Benzinediefstal

MEPPEL. Een 64 jr. vrouw uit Meppel heeft bij de politie in haar woonplaats aangifte gedaan van diefstal van ongeveer 25 liter benzine. Woensdagavond waarschuwde een buurman haar dat zich twee jongens verdacht ophielden bij de auto van de vrouw die stond geparkeerd aan de Adriaan van Ostadestraat. De volgende morgen ontdekte de vrouw dat het benzineklepje van haar auto was opengebroken en dat de tank leeg was. De politie houdt er rekening mee dat er op meer plaatsen in Meppel benzine uit autos wordt gestolen maar dat mensen dit niet altijd merken of geen aangifte doen bij de politie.


*
Autokraken

ASSEN. Vrijdag werd er in Assen weer ingebroken in meerdere autos. Dit gebeurde onder andere in de Lauwers, de Overcingellaan, de Obrechtlaan, het Stationsplein, het Abel Tasmanplein en de Oostersingel. In alle gevallen bestond de buit uit een radio, een radardetector en/of een mobiel telefoontoestel.


*
Inbraak

HOOGEVEEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een winkel in het winkelcentrum De Weide in Hoogeveen. Men kwam binnen door een deur te forceren. Men verdween met o.a. een TV en wat geld.


*
Brand in leegstaand pand

ASSEN. Zaterdagmorgen tegen 05.10 uur ontdekte een voorbijganger dat er iets brandde bij het voormalige en leegstaande café Roel Geerts aan de Groningerstraat in Assen. Kort nadat de brandweer was begonnen met blussen sloegen de vlammen uit het dak. De brand was echter ook weer snel onder controle. Uit voorzorg werd een in de buurt geparkeerde auto verplaatst en werd de omgeving enige tijd ruim afgezet. Omdat er instortingsgevaar ontstond wordt het pand vandaag nog met de grond gelijk gemaakt. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie houdt rekening met brandstichting.


*
Auto uitgebrand

ASSEN. Op een parkeerterrein aan de Wethouder Bergerweg in Assen brandde in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto uit. De eigenaresse, een vrouw uit Assen, had haar auto daar geparkeerd en was naar haar werk gegaan. Hoe de auto in brand is geraakt is niet bekend.


*
Kop-staart aanrijding A-28

ASSEN. Zaterdagmorgen veroorzaakte een aanrijding op de A-28 bij Assen voor enige vertraging voor het verkeer richting Groningen. Vlak voorbij de afslag Assen noord botste een 28 jr. man uit Assen met zijn auto achter op een voor hem rijdende auto bestuurd door een 56 jr. plaatsgenoot. Hierbij raakte de 56 jr. man gewond. I.v.m. mogelijk nekletsel werd hij door de brandweer uit zijn auto geknipt en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.
Dit alles en de berging van de autos zorgde voor enige vertraging voor het verkeer richting Groningen. Dit werd enige tijd over één rijstrook geleid. De aanrijding ontstond toen de 28 jr. man wat bezig was met de zonneklep in zijn auto en daardoor niet goed oplette. Hij zag de met een lagere snelheid voor hem rijdende auto te laat.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie