Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiepersberichten district Heerlen (15.00 u)

Datum nieuwsfeit: 12-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 12-05-2001 Persberichten district Heerlen (RKey; 15.00 u) Zaterdag, 12 mei 2001

District Heerlen

Heerlen; op hoofd geslagen
Afgelopen vrijdagmiddag kreeg de politie een melding van een poging beroving. Bleek dat die vrijdagmiddag omstreeks 13.15 uur een 41-jarige man uit Brunssum op de Schakelweg in Heerlen bij een automaat geld had gepind en terplaatse plotseling met een onbekende man werd geconfronteerd. Die eiste geld doch het slachtoffer weigerde dit af te geven. Vervolgens sloeg de overvaller hem, met vermoedelijk een staaf op het hoofd waarbij het slachtoffer zich verweerde. De overvaller is er vervolgens zonder buit vandoor gelopen in de richting van de Promenade. Het slachtoffer heeft zich medisch aan zijn verwondingen aan het hoofd laten verzorgen.

Heerlen; belediging
De politie heeft afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht een 19-jarige jongeman uit Sittard aangehouden. Die uitte op het Emmaplein in Heerlen zonder enige aanleiding beledigingen tegen politie-agenten toen die langsreden in de politie-auto. Toen de politie met de aangehouden Sittardenaar wegreed rende zijn vriend, een 22-jarige man uit Heerlen met de politie-auto mee waarbij hij tegen de politie-auto sloeg. Daarop werd ook de Heerlenaar aangehouden terzake baldadigheid. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten.

Heerlen; auto inbeslaggenomen
Het door het rode verkeerslicht rijden van een automobilist trok afgelopen vrijdagavond op de kruising Geerstraat/Schakelweg in Heerlen de aandacht van de politie. Die reed de auto achterna en heeft de automobilist bekeurd. Nader onderzoek wees uit dat de auto, een bij een autoverhuurbedrijf uit Rotterdam gehuurde auto, door het verhuurbedrijf was gesignaleerd als zijnde gestolen/niet volgens de afgesproken termijn was teruggebracht. De politie heeft beide inzittenden, een 26-jarige Rotterdammer en een 31-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden (op verdenking van verduistering van de auto) en overgebracht naar het politiebureau. De auto werd inbeslaggenomen en afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; bekeurd
De politie heeft afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht een 60-jarige automobilist uit Brunssum bekeurd met een boete van fl. 410,-. Bij controle bleek de Brunssummer onder invloed achter het stuur van zijn auto te zitten. Ademanalyse wees uit dat hij bijna 0,7 promille alcohol in zijn bloed had.

Hoensbroek; homejacking
Afgelopen vrijdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Patersweg in Hoensbroek. Bleek dat inbrekers die donderdag op vrijdagnacht via de achterzijde de woning waren binnengedrongen en een gsm, geld en papieren hadden gestolen. Met de gevonden autosleutels gingen de inbrekers er vervolgens ook nog met de dure auto van de bewoners er vandoor. Daarbij gaat het om een zwarte BMW X5 (kentekennummer 59-GZ-TH) ter waarde van ruim honderdveertigduizend gulden. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie